SDP predstavio listu: Jelaš na trećem, Moharić na osmom mjestu

SDP predstavio listu: Jelaš na trećem, Moharić na osmom mjestu

Socijaldemokratska partija Hrvatske (SDP) predstavila je danas sve liste kojima će zajedno sa strankama partnerima u ime Kukuriku koalicije (SDP-HNS-IDS-HSU) konkurirati za Sabor.

U sjedištu SDP-a održana je 14. sjednica Glavnog odbora na kojoj su utvrđene liste kandidatkinja i kandidata SDP-a za predstojeće parlamentarne izbore. Glavni odbor SDP-a donio je jednoglasnu odluku da Zoran Milanović, predsjednik SDP-a, bude nositelj u devet od deset izbornih jedinica.

Jedina izborna jedinica u Hrvatskoj, na čelu koje neće biti član SDP-a jest upravo naša, III. jedinca, čiji će nositelj a i prvi na listi biti predsjednik HNS-a Radimir Čačić.

Odmah do njega na drugom mjestu je Siniša Hajdaš–Dončić, dok je treća aktualna saborska zastupnica Nadica Jelaš. Na osmom mjestu od SDP-ovog kadra nalazi se Mario Moharić, načelnik Goričana. Od HNS-ovog kadra, na četvrtom mjestu očekujemo gradonačelnika Preloga Dragutina Glavinu.

Mario Moharić i Nadica Jelaš su jedini Međimurci koji su ušli sa SDP-a na listu Kukuriku koalicije.

Zanimljivo je da na listi Kukuriku koalicije u III. izbornoj jedinici nema dosadašnje saborske zastupnice Dragice Zgrebec. Za nju se u medijima najavljuje da će u budućoj Vladi preuzeti resor poljoprivrede. No, blago rečeno neobično je što je nema na listi. Javna je tajna da među dijelom međimurskih esdepeovaca D. Zgrebec ne uživa podršku.

Zoran Milanović na liste nije uvrstio ni bivšu potpredsjednicu Vlade Željku Antunović, o čemu su se raspisali brojni mediji. Župan Ivan Perhoč u intervjuu za eMedjimurje.hr već je prije par tjedana najavio da ga neće biti na listi.”

Uvrštenje Marija Moharića, načelnika Goričana, na tako visoko mjesto na listi Kukuriku koalicije također se može ocijeniti svojevrsnim iznenađenjem. Obično su se u kuloarima kao kandidati dosad spominjali Veselin Biševac, Roberta Barat, Dean Hunjadi

Moharić očito uživa povjerenje Zorana Milanovića. Kako bilo, ne sumnjamo da bi mu odgovaralo odmaknuti se od vruće političke situacije u Goričanu, gdje se ne zna “ko pije, a tko plaća”, odnosno, tko ima većinu u Općinskom vijeću.

Dragicu Zgrebec iz Čakovca Zoran Milanović uvrstio je neočekivano na izbornu listu Kukuriku koalicije u II. izbornoj jedinici, koja pokriva istočni dio Zagrebačke županije, Koprivničko-križevačku županiju, Bjelovarsko-bilogorsku županiju i istočni dio Grada Zagreba. Na četvrtom je mjestu, pa je izgledno da će i ona uspjeti ući u Hrvatski sabor. 

HSLS predstavio listu: Grivec na trećem mjestu


I HSLS je predstavio svoju listu, na kojoj je nositelj  u III. izbornoj jedinici predsjednik Darinko Kosor, dok će prvi na listi biti Dragutin Kranjčec, gradonačelnik Varaždinskih Toplica. Drugi na listi je ravnatelj bolnice u Zaboku i koalicijski partner HSLS- doktor Stanko Belina.

Tu dolazimo do prvog Međimurca na listi, a to je upravo predsjednik međimurskog ogranka HSLS-a i načelnik Donjeg Vidovca Josip Grivec. Na listi iz Međimurske županije su još i poduzetnik Renato Slaviček te Franjo Makovec, načelnik općine  Sveti Martin na Muri.

HSS na treće mjesto smjestio Zlatka Orsaga

Nositelj liste u trećoj izbornoj jedinici je doktor Zvonimir Sabati. Predsjenik HSS-a Međimurske županije Petar Novački predstavivši listu, rekao je da je međimurski kandidat HSS-a Zlatko Orsag na trećem mjestu, dok je Zoran Vidović na šestom, a Marija Frančić na devetom i Marija Vranović na dvanaestom mjestu.

Čeka se i da međimurski HDZ objavi svoju listu

Sad se još čeka da sastav lista objavi i HDZ. Tu se kao kandidati spominju Sunčana Glavak, Vladimir Ivković, Mladen Križaić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije