oš podturen

FOTO Janja Blažon, Lea Horvatić, Fran Dolenec i Borna Ribić najbolji na natjecanju HAK-a ‘Sigurno u prometu’

Osnovna škola Podturen i ove je godine bila domaćin županijskog natjecanja 'Sigurno u prometu 2019', koje se održalo u petak, 3. svibnja u prijepodnevnim satima.

Natjecanje o poznavanju prometnih pravila okupilo je 36 učenika iz 9 osnovnih škola Međimurske županije. Sudionici su se podijelili u ekipe koje su činile dvije djevojčice i dva dječaka u dobi od 10 do 12 godina.

U pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji učenici su se natjecali u poznavanju prometnih i sigurnosnih pravila, dok su u praktičnom dijelu imali priliku pokazati svoje vještine upravljanja biciklom. Sve provedene aktivnosti nadzirali su članovi Hrvatskog autokluba i službenici PU međimurske.

Prema riječima ravnateljice Osnovne škole Podturen Marijane Cerovec, svi su učenici pokazali vrlo visoku razinu znanja o prometnim pravilima, ali neki od njih su ipak bili nešto uspješniji.

Tako su u ekipnoj kategoriji najbolji bili učenici OŠ Strahoninec s čak 759 ukupnih bodova, za njima slijedi ekipa iz OŠ Donji Kraljevec sa 722 boda, dok su treće mjesto zauzeli učenici OŠ Podturen s osvojenih 710 bodova.

Prva mjesto u konkurenciji djevojčica osvojila je Janja Blažon iz OŠ Podturen, dok je drugo mjesto pripalo Lei Horvatović iz OŠ Donji Kraljevec. U kategoriji dječaka najuspješniji bio je Fran Dolenec iz OŠ Goričan te Borna Ribić iz OŠ Donji Kraljevec.
 
Prvoplasirani i drugoplasirani u pojedinačnoj konkurenciji, predstavljat će Međimursku županiju na državnom natjecanju, koje će se krajem svibnja održati u Zadru. 

Svim sudionicima osigurane su nagrade, dok su oni znanjem najspremniji za sudjelovanje u prometu nagrađeni biciklom. Natjecatelje je pozdravio i čestitke prenio načelnik Općine Podturen Perica Hajdarović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije