Međimurci najuspješniji na državnom natjecanju “Sigurno u prometu”

Krajem svibnja u Zadru je održano državno natjecanje “Sigurno u prometu 2013” na kojem su učenici iz Međimurske županije postigli izuzetne rezultate. Naime, ekipno su osvojili prvo mjesto, a pojedinačno jedno prvo, dva druga i jedno sedmo mjesto. Sudionike natjecanja u srijedu su primili župan Međimurske županije Matija Posavec i zamjenica župana Sandra Herman.

Posavec je čestitajući učenicima i njihovim mentorima na postignutom rezultatu rekao da mu je drago što su naši učenici pokazali zavidno znanje upravo u poznavanju prometnih propisa, jer to u konačnici može spasiti i ljudske živote. Uspjesi na ovakvim natjecanjima odlična su promocija i našeg obrazovnog sustava i mentora koji su strpljivo radili s djecom.

Na natjecanju je sudjelovalo 84 učenika petih i šestih razreda, a cijelim natjecanjem bilo je obuhvaćeno  oko 3.200 djece iz 259 osnovnih škola diljem Hrvatske. Među djevojčicama prvo mjesto odvojila je Rea Perša iz OŠ Strahoninec, dok je druga bila Jana Kovač iz OŠ Donji Kraljevec.

Kod dječaka drugo mjesto osvojio je Hugo Jurčec iz OŠ Donji Kraljevec, dok je Luka Panić iz čakovečke 3. OŠ bio sedmi. Na prijemu su bili i njihovi mentori Nevenka Reif i Boris Tomašić. Svojim rezultatima, Rea, Tena i Hugo predstavljat će Hrvatski autoklub i Hrvatsku na Europskom natjecanju koje će se ove jeseni održati u crnogorskom gradu Baru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije