'Primalje - zaštitnice žena'

FOTO Primalje svaki dan s roditeljima dijele intiman trenutak donošenja djeteta na svijet

Na Danu otvorenih vrata primalje Županijske bolnice Čakovec educirale su brojne žene, majke, trudnice i osobe u pratnji. Ove divne žene posjetili smo i mi

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana primalja, u petak, 3. svibnja u Županijskoj bolnici Čakovec održan je Dan otvorenih vrata. Na Odjelu rađaonice i rodilišta od 11 do 15 sati proveden je tako niz aktivnosti za žene, majke, trudnice i osobe u pratnji.

S ciljem educiranja i pružanja podrške prvenstveno ženama, majkama i trudnicama, Dan otvorenih vrata održan je treću godinu za redom. Ove se godine Dan primalja obilježava pod motom ‘Primalje – zaštitnice žena’, osobe koje ženama svakim danom pružaju kvalitetniju skrb prije, za vrijeme i nakon porođaja.

Dan otvorenih vrata ujedno je odlična prilika da žene upoznaju primalje koje s roditeljima dijele intiman trenutak donošenja djeteta na svijet. Prema riječima glavne primalje Odjela Karmen Cecarko Vidović, tog se dana na Odjelu okupljaju buduće majke, žene koje svojoj djeci žele pokazati gdje su rođena, ali i djevojčice koje žele postati primalje. 

– Svake godine na Dan otvorenih vrata dolaze žene sa sve čvršćom podlogom u edukaciji i svijesti o stanju u kojem se nalaze te su odlučne i znaju točno što žele. To je zapravo ono što mi želimo postići, odnosno pravilno educirati žene, majke i trudnice – istaknula je i dodala kako su za sva pitanja primalje ŽB Čakovec dostupne i ostale dane u godini.

S obzirom na to da je interes bio izrazito velik, naglasak je stavljen na individualan pristup svakom posjetitelju. Tako su primalje od samog početka odgovarale na pitanja, prikazale svoj rad te objasnile mogućnosti koje prije porođaja, za vrijeme i nakon porođaja nudi rodilište.

Također, posjetitelji su imali priliku razgledati novo uređenje rodilišta i rađaonica, a podijeljeni su im i Trudnički dnevnici koje je pripremila Hrvatska Komora primalja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije