Sigurno u prometu 2015 u OŠ Podturen

>> Sigurno u prometu 2015 u OŠ Podturen
>> Sigurno u prometu 2015 u OŠ Podturen

Osnovna škola Podturen bila je već više godina zaredom, u petak , dana 30.04. 2015. domaćin Županijskog natjecanja “Sigurno u prometu 2015.” za učenike osnovnih škola s područja Međimurja.

U natjecanju je sudjelovalo ukupno 11 škola sa 44 učenika sudionika čiji su se rezultati teorijskog znanja u poznavanju prometnih propisa i praktičnog rada – vožnje bicikla prema prometnim propisima i cestovnoj signalizaciji na simuliranoj prometnici vrednovali u dvije kategorije: pojedinačnoj i ekipnoj.

Posebnu stimulaciju učenicima pružale su nagrade za najboljeg učenika i učenicu – 2 nova bicikla nabavljena uz pomoć sponzora Općine Podturen i Županije međimurske koje su kući odvezli učenici: Ana Šafarić (OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu, mentor Tatjana Golub) i Benjamin Novak (OŠ Nedelišće, mentor Smiljana Colar). Jedan bicikl kao nagradu primila je Osnovna škola Podturen kao nagradu i potporu u dugogodišnjem angažiranju kao domaćina i promicatelja prometne kulture.

Najuspješnije su bile ekipe: Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu, Osnovna škola Mursko Središće i Osnovna škola Strahoninec, dok je ekipa domaćina Podturna sa mentoricom Ružicom Murk osvojila 4. mjesto.

Za uspješnu provedbu ovog zahtjevnog natjecanja pobrinuli su se predstavnici sljedećih institucija: HAK Čakovec i Zagreb (Darinka Tompoš, Franjo Turza, Boris Martinko), Policijska uprava Međimurska (Irena Branović i članovi prometne policije), Savjet za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije (Alenka Hošnjak) te domaćin Osnovna škola Podturen na čelu s ravnateljicom Marijanom Cerovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije