ERASMUS+ European Goodwill Cup u I. OŠ Čakovec

>> ERASMUS+ European Goodwill Cup u I. O š Čakovec

Tjedan je održavanja ERASMUS+ European Goodwill Cupa, projekta financiranog novcem EU u sklopu kojeg se provode razne aktivnosti s ciljem razvoja prijateljstva i međusobne suradnje među državama EU.

U utorak, 5. svibnja u prostorijama naše škole okupilo se šezdesetak gostiju iz Poljske, Rumunjske, Bugarske, Turske, Grčke, Španjolske i Italije.

Priređena je priredba dobrodošlice na koju su bili pozvani i gosti iz grada, dogradonačelnik Romano Bogdan, David Vugrinec i mnogi drugi uzvanici. Program je započeo pozdravnim govorom ravnateljice Nevenke Šopar, dogradonačelnika i koordinatorice projekta Ivane Ružić. Sve prisutne svojim su točkama razveselili i zabavili učenici I. OŠ Čakovec.

Nakon priredbe na dvorištu škole zasađeno je drvo prijateljstva u prisutnosti mnogobrojnih gostiju i medija.

Priređena je i degustacija ukusnih domaćih kolača. Gostima su ponuđene i razne radionice osmišljene da pobuđuju razvoj ekološke svijesti: izrada eko vrećica, torbice od tekstila u suradnji sa Socijalnom zadrugom Humana nova, lutke od kukuruzne komušine, igračke od plastičnih čepova, ogrlice od tekstila, igrale su se društvene igre, skakalo se u vrećama, plesalo i još štošta.

Atmosfera je bila odlična, u dvorani se osjećala uzbuđenost i zainteresiranost. Fotografiralo se, sklapala su se prijateljstva i svi su doživjeli nova i pozitivna iskustva.

Nakon izložbe radova s radionica, gosti su otišli na ručak i izlet po Međimurju. Dan prepun Goodwill aktivnosti!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije