TUŽBA Stjepan Kovač podnio tužbu protiv Predraga Kočile

Gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač danas je na svom Facebook profilu objavio kako je podnio tužbu protiv gradskog vijećnika Predraga Kočile.

– Danas sam podnio tužbu protiv g. Predraga Kočile. Tužio sam ga za niz uvreda i kleveta jer već duže vrijeme na svom Facebook profilu iznosi neistine, iako je kao gradski vijećnik upućen u sve projekte i poslovanje grada.

Osobe izabrane na izborima, koje u Gradskom vijeću predstavljaju građane, za svoje javno izrečene neistinite tvrdnje i postupke trebaju snositi odgovornost. Poštujem svačije mišljenje i stavove, ali konstantne uvrede i klevete su nedopustive. Smatram da g. Predrag Kočila ne samo da bez ikakvih dokaza učestalo kleveće i vrijeđa, već i baca ružnu sliku na sve nas.

Siguran sam u ispravnost svoje odluke, a svu novčanu naknadu dobivenu završetkom ovog spora donirati ću nekoj od čakovečkih humanitarnih udruga – napisao je Kovač.

Za komentar smo upitali i Predraga Kočilu.

– Ja ni u kojem trenutku nisam klevetao ili uvrijedio gradonačelnika Sjepana Kovača. Nikada, ama baš nikada, nisam uvrijedio njega kao osobu, njegovu obitelj ili obrazovanje, već sam uvijek iznosio svoja argumentirana mišljenja vezana uz njegovo političko djelovanje. Smatram da je u pitanju predizborna kampanja jer se očito boje jednog nezavisnog vijećnika.

Smatram da ja kao vijećnik imam pravo ukazivati ne ono što nije dobro. Pitam se kamo idemo ako ja kao vijećnik ne mogu imati suprotno mišljenje od gradske vlasti.

Kazneno djelo klevete čini onaj tko pred drugim za nekoga iznese ili pronese neistinitu činjeničnu tvrdnju koja može škoditi njegovoj časti ili ugledu, znajući da je ta činjenična tvrdnja neistinita (čl. 149. st. 1. KZ-a), a ja niti u jednom trenutku nisam oklevetao niti uvrijedio uvaženog gradonačelnika i saborskog zastupnika Stjepana Kovača. Ako pak smatra da sam to učinio, tada neka institucije odrade svoj posao.

Ja ću i dalje iznositi javnosti istinite tvrdnje i činjenice bez obzira na pokušaje zastrašivanja – kazao nam je Kočila.

Tko je u pravu, a tko je u krivu reći će nadležne institucije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije