GRAD MURSKO SREDIŠĆE nizom mjera potvrđuje socijalnu osjetljiovost

Grad Mursko Središće već niz godina pomaže, tj. sufinancira rad udruga koje su osnovane u Međimurskoj županiji, a kojima je primarna djelatnost rad s djecom predškolske i školske dobi s posebnim potrebama.

Radi se o Udruzi za autizam ‘Pogled’, te ‘Udruzi Prvi’ korak koja djeluje u predškolstvu. Tako je za udrugu “Pogled” u 2016. godini isplaćeno 15.602,60 kn, a u proračunu Grada Mursko Središće u 2017. godini osigurana su financijska sredstva za daljnje sufinanciranje udruge za autizam “Pogled”.

Udruga ‘Prvi korak’ sufinancirana je u 2016. godini s 11.372,97 kn, a također su sredstva osigurana i za sufinanciranje u 2017. godini. Isto tako Grad sufinancira asistenta za dijete s posebnim potrebama u jednom od gradskih vrtića, te je u 2016. godini realizirano 3.000,00 kn pomoći, dok je u proračunu za 2017. godinu osigurano 18.000,00 kuna za istu namjenu.

– S nizom drugih mjera Grad Mursko Središće potvrđuje svoju socijalnu osjetljivost, a pogotovo za najmlađe i djecu, pa se tako sufinancira školska kuhinja, udžbenici u suradnji s Međimurskom županijom, bilježnice, maturalna putovanja i izleti za djecu roditelja slabijeg imovnog stanja, a također i ljetni odbor za udomljenu djecu.

Roditelji djece s posebnim potrebama i težim oštećenjima oslobođeni su komunalne naknade, a roditelji djece s posebnim potrebama koji imaju posebne potrebe stanovanja, oslobođeni su kod gradnje takvih objekata 75% iznosa komunalnog doprinosa – kaže gradonačelnik Dražen Srpak.

Također kroz Socijalno vijeće dodjeljuju se jednokratne novčane pomoći potrebitima, a umirovljenici s područja grada s mirovinama manjim od 2.000,00 kuna dobili su prigodni božićni poklon u vrijednosti od 150,00 kuna. Grad također dodjeljuje sredstva župnom caritasu koji ih zatim na osnovu svojih saznanja prosljeđuje potrebitima u raznim oblicima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije