MEĐIMURSKI DEMOKRŠĆANI stali u obranu Ladislava Ilčića

Imenovanje Ladislava Ilčića, predsjednika stranke Hrast, posebnim savjetnikom ministra vanjskih i europskih poslova Davora Ive Stiera uzburkalo je mnoge duhove.

Tako su Lezbijska grupa Kontra i Ženska mreža Hrvatske poslale otvoreno pismo premijeru Andreju Plenkoviću u kojem traže da se to imenovanje spriječi.

Više o temama na linkovima ispod.

> Stier: ‘Točno je, Ladislav Ilčić imenovan je mojim posebnim savjetnikom!’

> Kontra i Ženska mreža: ‘Javno djelovanje Ladislava Ilčića svodi se na napade na prava žena i manjina’

No nisu svi negativno nastrojeni prema tom imenovanju. Međimurska podružnica Hrvatske demokršćanske stranke izrazila je potporu Ladislavu Ilčiću kroz priopćenje, koje prenosimo u potpunosti.

‘U povodu imenovanja Ladislava Ilčića posebnim savjetnikom potpredsjednika Vlade RH Davora Ive Stiera, javnim priopćenjem oglasilo se par nevladinih udruga protukršćanske provenijencije.

U svojim priopćenjima, oni na prepoznatljiv, nekorektan način napadaju Ilčića i kršćanske vrijednosti koje on zastupa.

Istovremeno, ove skupine se predstavljaju kao ‘glas javnosti’ i izabrani proroci suvremenosti i tolerancije, a Ilčiću predbacuju čak i da su njegovi stavovi suprotni međunarodnim konvencijama.

Hrvatska demokršćanska stranka se ne protivi pravu ateističkih skupina da javno iznose svoja mišljenja, čak i o predstavnicima stranaka kršćanskog svjetonazora, jer promoviramo kulturu tolerancije i vjerskog pluralizma, pa tako i prava drugačijeg mišljenja pojedinaca i skupina koje ne pripadaju ni jednoj religiji.

No, za priopćenje ovih udruga skrećemo pozornost na – promašenost apologetike kada se, kritizirajući kršćanska stajališta Ilčića, pozivaju na nesuglasje s međunarodnom konvencijom.

Naime, upravo Rezolucija Parlamentarne skupštine Vijeća Europe 2036 potiče kršćanske slobode i kršćanima jamči, otvara široki prostor slobode, da u punoj mjeri zastupaju svoje stavove i sudjeluju u javnom životu, uživajući svoju vjersku slobodu mišljenja, slobodu vjeroispovijedi i svoje savjesti.

Ladislav Ilčić se uvijek trudio iznositi programska opredjeljenja demokršćanske politike, koja se temelje na eklezijalnom nauku i vječnim vrijednostima, te smo uvjereni da će na dužnosti posebnog savjetnika potpredsjednika Vlade doprinijeti dokidanju stereotipnih predrasuda protiv kršćana, kakve protežiraju prozvane nevladine udruge – i većoj toleranciji u hrvatskom društvu’, stoji u priopćenju koje potpisuje Franjo Cimerman, tajnik međimurske podružnice Hrvatske demokršćanske stranke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije