Kako povećati prostor u domu?

Kreativnim osobama nedostatak prostora u interijeru ne predstavlja problem, već dodatan izazov. Kad na raspolaganju imate manje prostora, cijenite svaki njegov kutak. Kako bi dobili više prostora u domu, slijedite ove savjete:

Odvojite zone u jednoj prostoriji

Kad se suočavate s nedostatkom prostora, bitno je da svaki kutak u vašem domu bude maksimalno iskorišten. U jednoj većoj prostoriji napravite par manjih zasebnih dijelova od kojih će svaki dio imati svoju funkciju. Tako bez problema u jednoj prostoriji mogu biti dnevna soba, spavaća soba i radni kutak.

Koristite višefunkcionalni namještaj

Uz pomoć višefunkcionalnog namještaja prostor iskorištavate maksimalno te ga možete iskoristiti na više načina. Neka vaša dnevna soba postane spavaća soba, a vaša spavaća soba radni kutak. Kad imate malu dječju sobu, ovakva je kombinacija krevetića, stola za previjanje i komode idealno rješenje.

Vizualno proširite prostor

Kako bi vizualno proširili vaš prostor, koristite svijetle nijanse za namještaj i zidove te ogledala koja će dati iluziju većeg prostora. Povećajte prirodni dotok svjetlosti. Savjetujemo vam da pri uređenju interijera koristite par većih komada namještaja, umjesto hrpe malih komada namještaja.

Pametno osmislite prostor za skladištenje

Kad je u pitanju štednja prostora najbolje je rješenje vertikalno skladištenje. Napravite police i ormare oko prozora i vrata. Ti su dijelovi najčešće neiskorišteni, a s policama oko njih mogu izgledati fantastično. I prostor oko kreveta i uzglavlja može se iskoristiti na dobar način.

Dobra je organizacija ključ za uspješno funkcioniranje malih prostorija. Čitajte nas i našem sljedećem članku gdje donosimo savjete za bolju organizaciju malih kuhinja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije