FILO: Shabby chic za romantičan dom

>> FILO: Shabby chic za romantičan dom

Ako ste nepopravljivi romantičar i ako volite romantične i tople interijere, teško ćete odoljeti ovakvom stilu uređenja. On je primamljiv jer nosi dašak nostalgije za jednostavnijim vremenima, bez glamura.

Prostor uređen na ovakav način izgleda lagano i prozračno te odiše svježinom i romantikom. Iako je predrasuda da samo žene vole ovaj oblik uređenja, skloni su mu i muškarci no oni vole smirenije kombinacije od žena.

Glavne odlike shabby chic stila su kombinacija bijele boje i pastelnih nijansi poput svijetloružičaste, svijetloplave koje u dom unose toplinu. Koriste se i prirodni materijali poput drva i kamena u kombinaciji s lanom, konopljom i pamukom.

Shabby chic namještaj odlikuje nesavršenstvo i neovisno o tome da li ga kupujete ili ga samostalno preuređujete, on daje posebnu notu cjelokupnom interijeru. Na sljedećem linku pogledajte primjer kuhinje i komode u shabby chic stilu.
I u modernom je interijeru lako uklopiti shabby chic – dovoljno je dodati dva ili tri starinska komada namještaja poput komode, pisaćeg stola ili škrinje.

Za potpuni osjećaj topline u prostoru, neizostavni su detalji poput cvijeća, šalica, lampica, satova, svijećnjaka, jastučića i pokrivača u pastelnim bojama ili s cvjetnim uzorcima. No s detaljima je potrebno pripaziti kako ne bi pretjerali.

Ako imate neki stari komad namještaja savjetujemo vam da ga samostalno preuredite. Decoupage tehnika se često može primijeniti i na namještaju. Ako niste spremni na velike promjene zamijenite samo ručkice. Ponekad je dovoljna samo mala promjena u vašoj kuhinji da bi ona zasjala u novom ruhu. Ručkice iz galerije možete nabaviti OVDJE.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije