Kako maknuti djecu od interneta i TV ekrana?

>> Kako maknuti djecu od interneta i TV ekrana?

Koliko vremena vaše dijete provodi na internetu i pred TV ekranom? Znate li uopće što oni rade na internetu?

Znate li da djeca koja provode na internetu i društvenim mrežama 3 ili više sati dnevno imaju niži školski uspjeh od djece koja na internetu provedu manje do pola sata dnevno? Uz to, oni imaju narušenu sliku o sebi i nakon određenog vremena iskazuju veći broj emocionalnih poteškoća.

Djeca mlađa od 15 godina ne poznaju svijet bez interneta. Način na koji se igraju, uče i komuniciraju jedni s drugima danas je drastično promijenjen. Unatoč lošim stvarima internet ima i brojne pozitivne učinke, ako se koristi na ispravan način.

Kako djeca još uvijek ne znaju što je dobro za njih, vi ste ti koji mogu utjecati na njihovo slobodno vrijeme ali i njihov daljnji razvoj. Iako smo već pisali o dječjoj kreativnosti, još ćemo vas jednom podsjetiti na njezinu ulogu u dječjem razvoju.


Djeca su po prirodi kreativna i imaju urođenu potrebu za stvaranjem. Djeca koja se ohrabruju i potiču na kreativnost imaju izraženo samopouzdanje, osjećaj vlastite vrijednosti, motivirana su, znatiželjna i dosjetljiva, a s neuspjehom se nose razumno. Takva su djeca uspješnija ne samo tijekom školovanja, nego i privatnom i poslovnom životu kao odrasli ljudi.

Pružite priliku djetetu da izradi nešto svoje, potičite ga na kreativnost. Drvni centar Filo i Kreativci Međimurja iza sebe već imaju niz kreativnih radionica čiji je glavni cilj poticanje dječje kreativnosti.


U Drvnom centru FILO možete nabaviti različite šablone od medijapana za oslikavanje, a posljednji je proizvod dječja kućica od medijapana za kreativno oslikavanje.

Predlažemo Vam da nabavite ovakvu kućicu i ukrasite je s djetetom na svoj način. Ako mislite da nemate kreativnu crtu, bez brige tu smo za vas jer i ovaj put organiziramo kreativnu radionicu gdje ćemo zajedno oslikati kućicu i njezine prostorije. I nakon radionice one će biti vaše. Više informacija uskoro.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije