Pripremite u solariju kožu za sunčanje na suncu bez rizika

>> Pripremite kožu za sunčanje na suncu bez rizika u solariju

Prije odlaska u solarij, odgovorno ponašanje prema sebi je pripremiti kožu za sunčanje u solariju. Sunčajte se bez rizika!

Prije samog odlaska u solariju, ne zaboravite da kožu prije sunčanja na suncu, morate pripremiti u solariju kako bi boja bila što postojanija i dugotrajnija. Za početak preporučujemo Vam da napravite peeling cijelog tijela kako bi se sa površine kože, našeg navjećeg organa uklonile sve mrtve stanice.

Svakako ne zaboravite skinuti make-up, tragove parfema, sprejeva i krema za tijelo i nakon toga ste spremni za sunčanje u solariju uz uporabu krema za sunčanje u solariju, koje nisu identične kao one što koristimo ljeti za sunčanje na suncu. Unatoč činjenici da se blijed ten pokušava već godinama vratiti u modu, milijuni žena, ali i muškaraca preferiraju brončano. Jer brončan ten nas, kako reklama kaže, čini “mršavijima, sretnijima i zadovoljnijima svojim izgledom”.

Solarijem na kontroliran način postižemo brončanu boju kože. Lampe u solariju proizvode toplotne svjetlosne i ultravioletne zrake. Za tamnjenje odgovorne su UV zrake.
Solariji se međusobno razlikuju po kvaliteti i jačini. Stariji tipovi solarija imali su kvarcne lampe koje su bile štetne, jer su isijavale sve vrste zraka, tj. nisu imali filtere koji reduciraju emisiju zraka štetnih za kožu. Novi tipovi solarija isijavaju UV-A i UV-B zrake u potrebnim omjerima kako bi se postigla željena boja na što prirodniji i sigurniji način.

UV zrake dijelimo na:

– kratkovalne UV-C zrake koje se apsorbiraju u ozonskom omotaču i ne dosežu do Zemlje. Moderni solariji ne emitiraju UV-C zrake.
– srednjevalne UV-B zrake koje prodiru dublje u kožu i izazivaju tamnjenje potičući proizvodnju pigmenta melanina. Uzrokuju dubinsko i trajno tamnjenje kože.
– UV-A zrake koje ne prodiru duboko u kožu i izazivaju trenutno površinsko tamnjenje, ali i oštećenja na koži prilikom predugog sunčanja.

Prije godišnjeg odmora potrebno je potaknuti kožu da aktvira svoj vlastiti zaštitni mehanizam protiv intenzivnog sunčevog zračenja. Najvažnije je da se izbjegnu sunčeve opekotine. Opekotine trajno oštećuju kožu, kako površinski tako i dublje slojeve. Posljedice su prerano starenje kože, nastanak trajnih pjega i zadebljanje gornjeg sloja kože (epidermisa).

Također, danas se zna da je glavni uzrok nastanka raka kože upravo prekomjerno izlaganje suncu koje je imalo za posljedicu opekotine. Prirodna obrana od štetno sunčevog zračenja je stvaranje pigmenta melanina, zaslužnog za tamnjenje kože. Što je više kožnog pigmenta, to je koža zaštićenija. S godinama smanjuje se u organizmu sposobnost stvaranja melanina a time povećava osjetljivost na sunce.

Ljudi svijetle puti i svijetlih očiju i kose ne mogu postići tamnu boju kože jer imaju malo pigmenta u stanicama. Iritaciju kože od povećanog izlaganja UV zračenju, smanjiti će pravilna prehrana i uzimanje kalcija i betakarotena nekoliko tjedana prije izlaganja. Sunčanje u solariju efikasan je i preporučljiv način da se postigne taman ten. Tako nam tamna boja kože pruža zaštitu pred jakim ljetnim suncem, ali je vrlo važno da tu preplanulost postignemo kroz kontrolirano vrijeme i ograničenu količinu štetnog UV zračenja kojem je koža izložena, a to postižemo jedino u solariju. U solariju se mogu koristiti preparati za sunčanje sa zaštitnim faktorom, ali samo ako je koža svijetla i osjetljiva, te preparati za postizanje jače boje i njegu kože, koji se koriste samo za sunčanje u solariju. Preparati za zaštitu od sunca trebaju sadržavati što manje masnoća i emulgatora jer oni povećavaju osjetljivost kože.

U BEAUTY CENTRU LJUPKA ČAKOVEC, Ante Starčevića 18, napravit ćemo Vam rezervaciju solarija, ali i individualni program mršavljenja prema vašim potrebama, besplatne konzultacije i gratis tretman aparatom caci od 30min za sve narudžbe putem emaila ljupka.beauty@gmail.com ili kontakt obrasca dolje.

Najnovije