SAVJETI: Direktorica i njezin hobi?! Sensual fitness – ples na šipci

“Došla sam se ispuhati i izbaciti sav stres iz sebe” rekla bi moja predivna direktorica i kulerica Franky (kao što si svaka striptizeta daje umjetničko ime tako i mi imamo svoja umjetnička imena, ali samo na fitnessu). Ovo je priča o jednoj jako zauzetoj, zaposlenoj i uspješnoj biznis ženi u tridesetima. Kada ju čovjek pogleda ona iz vana djeluje jako strogo i uštogljeno, ali kada se skine i kada vidite zategnuto tijelo, senzualni hod poput mačke i samouvjerenost koja zrači iz nje, vidite da je to žena “The women”.

Sportski tip na senzualnom treningu?!

Žene diljem svijeta bile one kućanice, političarke, direktorice ili kumice na placu zavoljele su ples oko šipke i ne srame se priznati u javnosti da sve zajedno uživamo u senzualnim pokretima i okretima na i oko šipke. Tako jednog dana s prijateljicom u moj centar uđe jedna fina mlada dama i pridruži se tom izazovu. Koliko se ona mučila ja to riječima ne mogu opisati, toliko truda ni jedna jedina članica moga centra nije pokazala. Ništa od početnih pokreta nije mogla izvesti, pa čak niti one najosnovnije rotacije (iskreno,ja bi već davno odustala), ali nije se ona dala toj jednoj “inox cijevi-neš ti mene”(mislila je Franky).

Na kraju treninga smo često znale pričati kako to da ona jedina ne može izvesti ono što može svaka u grupi koja nije vježbala nikada, a ona je toliko sportski tip i zbilja voli vježbati i vježba puno i to cijeli niz godina. Nije, da budem iskrena ni meni bilo jasno, čak sam mislila da je sljedeći puta više neću vidjeti, no, ona je dolazila i dolazila. I dalje su se sve vrtjele oko šipke, a ona ni pola kruga, ali vidim ja snagu u mišićima jer kako se samo držala na toj šipci. Uz sve te pokrete i okrete imali smo i razna izvijanja, valove i senzualni plesni koraci, ni to Franky nije radila kako treba, ljutila se na sebe i stalno ponavljala “ja nisam sexy i ne mogu to tak”, ali ne, moje ipak stručno oko vidi kad i koliko je netko senzualan i sexy. Franky ima onaj pogled zločeste mace i znala sam da u njoj čuči seksepil samo ga treba znati iskoristiti. I naravno ne ide to preko noći, moramo se puno, puno naraditi da bi ta naša senzualnost isplivala na površinu.

A da probamo nešto malo akrobacije?!

Sve cure koje su vježbale kod mene i one koje još vježbaju znaju da sam totalno tajanstvena i kada si nešto zacrtam onda to mora biti tak ili nikako i bez ikakve najave samo naredim i to je to. Tako je bilo i s Franky. Rekla sam joj da napravi “zmiju i helikopter” to je za početnicu jako, jako teško i gotovo nemoguće u početku vježbanja kada su mišići preslabi da biste visjeli naopačke na šipci. Sve cure iz grupe kada su čule da joj dajem nešto čemu svaka od njih čezne i želi čim prije, bile su začuđene jer kak to da dajem njoj, a one su puno bolje od nje?! Kaj da vam velim, napravila je ko iz šale, i jedan i drugi bez greške, držala se gore naopačke i ponosno počela skakati dolje pa gore. Ostale cure bile su sigurne da ako je mogla ona da mogu i one?? No, nisu mogle, nije ni jedna mogla naopačke još mjesec dana sigurno i kada su mogle nisu bile kao ona, sigurna u sebe i pravilno pozicionirana.

Tri godine kasnije!

Sada je Franky najbolja, najjača i najsenzualnija u grupi. Rado daje savjete curama koje su početnice i ohrabruje ih jer ona najbolje zna kako je bilo njoj kada su svi mogli,a ona ne. Sve cure koje su počele prije Franky, daleko su iza nje i ja sama ne mogu to sve što može ona. Divim joj se i sada se ja ljutim na sebe što ne mogu sve to što ona može. Zahvaljujući njoj i ja sam naučila nešto!

Hvala ti Franky na divnoj priči i želim ti još jako puno divnih trenutaka sa tvojom frendicom Šipkom!

Da mi vi ne bi zakržljali pripremila sam vam pilates vježbe za balans. Pa vježbajte s nama!

Ruke postavite na struk, ramena daleko od ušiju, brada paralelno s podom i noge u širini kukova. Duboko udahnite i kroz izdah dižite nogu skvrčenu od poda koljenom prema prsima. Napravite 20 ponavljanja na svaku nogu. Aktivacija bedara.

Pozicija ista kao i kod prošle vježbe, izdahom krenite cijelom dužinom noge prema stropu/nebu bez da pritom pomičete gornji dio tijela. Napravite 20 ponavljanja na svaku nogu. Aktivacija bedara.

Krenite cijelom dužinom noge u bočni izbačaj i pazite da vam se trup ne ljulja. Napravite 20 ponavljanja na svaku nogu. Aktivacija bočne vanjske strane bedara i bočnih trbušnih mišića.

Postavite nogu iza sebe i zamislite da stopalom želite udariti svoju stražnjicu. Napravite 20 kikeva na svaku nogu. Aktivacija stražnjice i stražnje strane nogu.

Cijelom dužinom noge krenite malim kikevima (a da pritom ne mičete trup) prema suprotnoj strani noge kao da želite šutnut loptu u stranu. Napravite 20 kikeva. Aktivacija unutarnje strane bedara.

Postavite jednu nogu na drugu natkoljenicu i spustite se kao da želite sjesti. Zadržite se u toj poziciji oko jedne minute. Napravite sve isto i na drugu stranu. Ovo je vježba kojom ćete se istegnuti i istovremeno raditi na balansu i tako osnažiti mišiće bedara.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije