TUTORIAL: Svijećnjak u tegli

Prvim zrakama sunca polako počinjemo razmišljati o dekoracijama za naše balkone i terase. Jedna od njih je i ova jednostavna dekoracija, koja može biti i personalizirana , iz razloga što se radi o tehnici transfera.Transfer tehnikom možete prenijeti svaku isprintanu fotografiju ili neki drugi motiv na drvo, staklo, terakotu, metalnu podlogu.

Napravite i vi svoj svijećnjak u tegli, potreban materijal: teglica, akrilna boja, medij za transfer Hobby line, šablona, patina, zaštitni lak


PRVI KORAK:
Na teglicu nanesite spužvicom bijelu akrilnu boju u dva tanka sloja.

DRUGI KORAK: Nakon što je boja potpuno suha, kistom nanesite medij za transfer na mjesto gdje želite transfer i kistom premažite motiv za transfer na papiru. Motiv okrenite licem prema dolje i prstima lagano pritisnite na podlogu, istiskujući lagano zrak ispod papira. Ukoliko želite napraviti transfer nekog teksta ili natpisa, potrebno je isti zrcalno iskopirati.

TREĆI KORAK: Dobro osušite (fenom 20-tak minuta, na zraku 1,5-2 sata- što je deblji papir to je potrebno dulje vrijeme sušenja).


ČETVRTI KORAK:
Nakon što se motiv potpuno osušio, pomoću vode prstima skidajte (lagano ljuštite) papir, sve dok ne dobijete jasnu sliku.

PETI KORAK: Sliku možete uokviriti šablonom, tako da patinu koju ste rastrljali na spužvici lagano nanosite preko šablone.

ŠESTI KORAK: Na samom kraju nanesite sjajni zaštitni lak Mod Podge, koji će ujedno zaštiti teglicu ali i transfer motivu dati poseban sjaj.

 Svjećnjak u tegli:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije