Jeste li se ikada pitali zašto vježbati? Evo odgovora!

Svi mi imamo svoje želje i ciljeve. Duramo tako dugo dok nam određeni ciljevi ne postanu predaleki i dok ne shvatimo da imamo tu još puno posla. Bilo da smo mi predivne žene ili moćni muškarci žudimo za promjenama na našem tijelu.

Netko će reći da je premršav, netko predebeo, a netko bi se samo utegnuo. No, bez obzira na to nekako nam je najidealnije odabrati čarobni štapić i samo u sekundi mahnuti njime i ćiri bu ćiri ba evo tebi top tijelo bez imalo muke, kapi znoja i bezbroj sati provedenih u mučenju. Pritom da taj štapić držimo u ruci dok ležimo u naslonjaču pred televizorom. E pa ne ide to tako lako jer ako želite lijepo oblikovano tijelo, onda gledajte to na potpuno drugačiji način.

Ne postoji granica i ne postoji neki vremenski period koji vam garantira da ćete uspjeti. Ljutim se kada po društvenim mrežama vidim pitanje “što preporučujete za mršavljenje, koji preparat” pa zar vi zaista mislite da ćete lijepo oblikovano tijelo dobiti s nekim xx preparatom i da ćete izgledati mlađe, ljepše i zdravije? Što je s bolovima u leđima, hoće li i oni nestati? Naravno da je na sve ovo odgovor, NE! Izgledat ćete mlohavo i staro, mišići će se opustiti i kostur će držati vaše mišiće i kožu, a ne obrnuto.

Želite i tražite zdravlje, a uzimate kemiju, kakva je to logika. Vi ste gospodar svojem tijelu i samo vi znate što je najbolje za vas, zato razmišljajte što ćete staviti u svoj organizam i ne dajte se nagovoriti na nešto što u startu znate da nije prirodno. Trujemo se svakodnevno pa smatram da nam ne treba još jedan dodatni otrov. Ništa nije tako teško kako se čini, sve što trebate je kao i kod svake druge odluke, a to je biti ustrajan i odlučan u tome.

Ako želite vježbati, onda vježbajte, ali morate znati da onda krećete u jedan novi život. Koliko puta ste krenuli s vježbanjem? Koliko puta ste prestali? Nije dovoljno vježbati samo do onda kada ostvarite svoje ciljeve već do kraja života. Za mene je vježbanje kao voda bez koje ne mogu zamisliti dan. Trenirano tijelo izgleda mlađe, ljepše, zategnuto, energično i ono najvažnije ne zna što je to bol u kostima i zglobovima.

Odgovor na pitanje zašto vježbamo je da potaknemo cirkulaciju, da jačamo mišiće i na taj način čuvamo kosti i zglobove, da spavamo bolje, za pozitivno raspoloženje i još puno toga. Jednom riječju zbog “zdravlja”. Volite sebe i svoje tijelo, cijenite ga i poštujte jer ono pamti sve. Zato trk u vježbanje, a ja u pripremu novih vježbi samo za vas koje ćete dobiti za točno tjedan dana, a do onda budite mi lijepi, dobri i zdravi!

Sve vas lijepo pozdravljam i želim divan trening i prekrasne rezultate!

Ivana Posavec

Naizmjenice radite suprotnom rukom prema suprotnom stopalu. Leđa su ravna, ramena daleko od ušiju i trbuh stisnut. Napravite 20 ponavljanja na svaku nogu. Aktivacija bedara.

Stanite u široki raskoračni stav pa se spustite prema podu, ruke su u sredini, leđa ravna i stražnjica daleko iza, a koljenom ne prelazite liniju palca na stopalu. Na udah se dignite gore visoko skočite i postavite ruke u “T” poziciju, a noge spojite. Napravite 15 ponavljanja. Aktivacija bedara i stražnjice.

Dignite koljeno jedne noge visoko prema bradi, ruke u strop i na izdah krenite dlanovima dotaknuti pod, a nogom daleko prema iza, a nogu na koju smo oslonili cijelo tijelo, skvrčimo! Napravite vježbu u 10 ponavljanja na svaku nogu. Aktivacija bedara i stražnjice.

 

Naizmjenice radite jednom pa drugom nogom bočno s izbačajem. Dlanovi na struku, ramena daleko od ušiju, brada paralelno s podom i leđa ravna. Napravite vježbu u 20 ponavljanja. Aktivacija bočnih trbušnih mišića i noge.

Skokom raširite noge i ruke, radite dinamično i ubrzano. Napravite 20 ponavljanja. Aktivacija nogu, ruku i stražnjice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije