Pozivamo vas da zajedno s nama vježbate u prirodi

Stigao nam je i drugi tjedan od kako se družimo zajedno. Nadam se da ste vježbali i da ste spremni za dalje i za još. S obzirom na to da prognoziraju pogoršanje vremena i snijeg napravila sam vježbe vani pa je moj savjet da me slijedite.

Oduvijek sam voljela prirodu, od malih nogu sve svoje slobodno vrijeme provodila sam po šumama, parkovima i poljima. Kada se sjetim svog djetinjstva i kada zažmirim, još osjetim miris žita i kukuruza s polja. No, kada otvorim oči i kada se vratim u stvarnost i sadašnjost, rastužim se. Kako je današnji svijet postao tako stresan?

Sva tehnologija na kojoj smo zaista zahvalni uništila je čar i malim koracima uništava naše zdravlje. Iz generacije u generaciju postajemo sve tromiji i mrzovoljniji. I razmišljam si ja, imamo sva moguća pomagala kako u kućanstvu tako i na poslu, pa kako to da nemamo vremena za sebe i da to svoje slobodno vrijeme ne provodimo u prirodi? Kakav smo mi to primjer svojoj djeci i budućim generacijama? Mislim da smo se previše ulijenili, ali ne brinite, nikada nije kasno da krenete s vježbanjem, šetnjama, vožnjom bicikla, trčanjem ili rolanjem. Idemo polako, pa tko zna možda se na proljeće nađemo negdje vani u prirodi i odvježbamo jedan trening svi zajedno “eye to eye”.

Kako vas ja tjeram da ovaj trening obavite vani, napravila sam vježbe koje će vas oduševiti jer se radi o raznim iskoracima i čučnjevima koje možete napraviti nakon šetnje ili trčanja. Vaše tijelo pamti sve pa će vam nakon ovog treninga biti itekako zahvalno, no ne očekujte čudo, morate biti strpljivi i uporni. Moj savjet je da se potrudite i da sa sobom povedete ukućane i da se dobro zabavite, a samim time jedni ćete druge motivirati što je na početku itekako važno.

Ako imate nakupine potkožnog masnog tkiva, manjak energije, celulit i problema s probavom ovo je najidealniji trening za vas. Aerobni trening poput trčanja, vožnje bicikla i dr. djeluje na pojačan rad srca, krvožilnog i plućnog sustava. Trenirano srce kuca manji broj puta u minuti, ali jednim udarcem izbaci više krvi u krvni optok i tako se poboljšava cjelokupna cirkulacija u organizmu. Vježbe koje sam vam pripremila spadaju u anaerobne, a one utječu na povećanje mišićne mase, a samim time i na povećanje bazalnog metabolizma jer veći mišići sagorijevaju više kalorija i kad miruju. Kada sve to spojimo na kraju imamo jedan prekrasan, dinamičan i cjelovit trening. Trening za dušu i tijelo!

Ako imate bilo kakvih pitanja slobodno nam pišete i vrlo rado ćemo vam odgovoriti na njih. P.S. moja zdrava prehrana napreduje i iz dana u dan uživam u blagodatima svoje kuhinje. Sve vas lijepo pozdravljam i nadam se da se vidimo negdje vani u prirodi u sportskoj odjeći i s osmjehom na licu.

Ivana Posavec

Dlanove postavite na struk, brada paralelno s tlom i krenite jednom nogom u iskorak prema naprijed. Obje noge su pod pravim kutom i koljenom ne prelazite liniju palca na stopalu. Napravite 10 ponavljanja na svaku nogu. Aktivacija stražnjice i bedara.

Ovo je vrlo slična vježba kao i prije, samo što ćete jednom nogom krenuti prema iza, dakle nećete raditi iskorak prema naprijed, nego iz centra krećete nogom iza sebe. Pazite da su vam noge i u ovoj vježbi pod pravim kutom. Napravite 10 ponavljanja na svaku nogu. Aktivacija stražnjice.

Iz centra krenite jednom nogom bočno s prednje strane, naizmjenice križajte noge. Sve isto kao i kod prethodnih vježbi brada paralelno s podom, dlanovi na struku, leđa ravna i koljenom ne prelazite liniju palca na stopalu. Napravite 10 ponavljanja na svaku nogu. Aktivacija vanjskog bedrenog mišića.

Stanite u široki raskoračni stav, dlanove i dalje držite na struku i spuštate se bočno na jednu nogu cijelim gornjim dijelom tijela, pa nastavite naizmjenice. Leđa držite ravna i ramena daleko od ušiju. Napravite 10 ponavljanja na svaku nogu. Aktivacija bedrenih mišića.


Čučnjeve izvodite tako da stojite u širini ramena, oslanjate se na pete i stražnjicu gurate daleko prema iza, leđa ravna i ruke ispred sebe. Koljenom ne prelazite liniju palca na stopalu. Napravite 20 ponavljanja. Aktivacija stražnjice i bedara.

I dalje radite čučnjeve, ali sa smanjenom bazom oslonca, pa ćete jednu nogu pružiti ispred sebe i spuštati se najviše što možete. Dlanovi su na struku, brada paralelno s podom, ramena daleko od ušiju i kralježnica ravna. Napravite 10 ponavljanja na svaku nogu. Aktivacija stražnjice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije