KORISTITE IH?

PREPORUKA NUTRICIONISTA Superhrana koju treba uključiti u prehranu za bolju energiju

Saznajte koje namirnice trebate dodati u svoju prehranu kako biste povećali energiju i poboljšali opće zdravlje

U današnjem ubrzanom načinu života, energija je ključna za postizanje naših dnevnih ciljeva. Pravilna prehrana igra veliku ulogu u održavanju visoke razine energije.

Dodavanjem određenih superhrana u svoj hladnjak možete poboljšati svoje zdravlje i osjećati se energičnije.

Evo nekoliko namirnica koje bi svakako trebale biti u vašem hladnjaku.

1. Kvinoa
Kinoa je cjelovita žitarica bogata proteinima i vlaknima, što pomaže održavanju stabilne razine energije. Priprema se brzo i lako, a može se dodavati u salate, variva ili kao prilog. Sadržava i mnoge esencijalne aminokiseline, minerale i vitamine.

2. Avokado
Avokado je bogat zdravim mastima koje osiguravaju dugotrajnu energiju. Također sadrži kalij, koji je važan za ravnotežu elektrolita u tijelu. Avokado je savršen dodatak salatama, smoothie-jima ili jednostavno na tostu.

3. Grčki jogurt
Grčki jogurt sadrži visok udio bjelančevina i probiotika, što pomaže u probavi i povećava osjećaj sitosti. Dodajte voće, orašaste plodove ili med za ukusni i energizirajući međuobrok koji će vas držati energičnima tijekom dana.

4. Sjemenke chia
Sjemenke chia bogate su omega-3 masnim kiselinama, vlaknima i antioksidansima. Kada se namoče u tekućini, stvaraju gel koji pomaže u održavanju hidratacije i energije. Uključite ih u smoothie, jogurt ili napravite chia puding.

5. Zeleni lisnati povrće (špinat, kelj)
Zeleno povrće poput špinata i kelja bogato je vitaminima, mineralima i antioksidansima koji podržavaju energiju i cjelokupno zdravlje. Dodajte ih u smoothije, salate ili variva kako biste poboljšali nutritivni unos.

6. Bobičasto voće
Bobičasto voće, kao što su borovnice, maline i jagode, prepuno je antioksidansa i prirodnih šećera koji pružaju brzu energiju. Idealno je kao međuobrok ili dodatak jutarnjim žitaricama i jogurtu.

Inkorporiranjem ovih superhrana u svoju prehranu, osigurat ćete sebi pristup hranjivim namirnicama koje povećavaju energiju i podržavaju opće zdravlje.

Uzimanje vremena za planiranje i pripremu obroka s ovim sastojcima može značajno utjecati na vašu dnevnu energiju i vitalnost.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije