OGLASILA SE POLICIJA

VAŽNO UPOZORENJE Djeca se ne smiju ostavljati sama u autima, prijete i kazne

Ostavljanjem djeteta bez nadzora u zatvorenom vozilu grubo se zanemaruje i zlostavlja dijete, što predstavlja obilježje kaznenog djela "Povreda djetetovih prava“

Temperature će idućeg tjedna opet značajnije porasti te je policija uputila upozorenje građanima da djecu ne ostavljaju samu u vozilima, piše Večernji list.

S obzirom na visoke temperature u ljetnom razdoblju te u cilju prevencije događaja stradavanja djece od dehidracije, policijski službenici Policijske uprave karlovačke proveli su preventivne aktivnosti kako bi upozorili i potaknuli roditelje, kao i sve one koji se brinu o djeci, da postoje rizici i opasnosti od izlaganja djece suncu i visokim temperaturama te da čak i kraći boravak u ugrijanom vozilu može prouzročiti tragične posljedice, izvijestila je policija.

Ministarstvo unutarnjih poslova, u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, izradilo je informativni letak u kojem su istaknute posljedice ostavljanja djece u vozilima, ali u kojem je ukazano na zakonski okvir takvog čina, kao i na preporuke stručnih osoba.

“Posljedice mogu biti smrt djeteta ili teško narušeno zdravlje, a odgovorna osoba će se kazniti za počinjenje težeg oblika kaznenog djela za što je propisana kazna zatvora od 1 do 15 godina”, stoji, između ostaloga, u letku.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije