trening s ivanom posavec

VIDEO Zdrava prehrana kao ključ u gubitku kilograma?

Zdrava i uravnotežena prehrana ne znači nužno da ćete izgubiti borbu s neželjenim kilogramima

Nije dovoljno samo unositi zdrave namirnice, već je potrebno pripaziti na ukupnu dnevnu potrošnju. Kilogrami se tope kalorijskim deficitom, a to ćete postići povećanom potrošnjom, odnosno treningom i adekvatnom prehranom, konkretno smanjenim unosom.


Zdrava prehrana je hrana koja nije obrađena, ona ne sadržava umjetne boje i sladila te se svrstava pod hranu koja je nužna za naše normalno funkcioniranje i život. Sve povrće, meso, riba, jaja, svježi sir, gljive, bobice, orašasti plodovi i sjemenke su hrana bogata mikro i makronutrijentima koje naše tijelo treba kako bi normalno funkcioniralo.

Dok je sva obrađena hrana u obliku pašteta, umaka, salama, konzerva i slično, u većim količinama nepreporučljiva. Jesti čisto znači hraniti se organski, osim kada ste neku određenu namirnicu sami obradili kod kuće ili kupili u obližnjem i dobro provjerenom OPGu. To su često kobasice, čvarci, krvavice, špek, povrće u obliku zimnice itd., pa takve namirnice u manjim količinama i povremeno odobravamo. Kod osoba koje imaju poremećaj prehrane preporučujem individualno savjetovanje, a to ćete najbolje odraditi kod diplomiranih nutricionista.


Osobe kojima je cilj mršavljenje, bi trebale uz pravilnu i izbalansiranu prehranu brojiti i unos kalorija. Okvirno znati koliko i kako se hraniti. Sjedilački način života ne odnosi kalorije, stoga je važno da vam unos bude manji od potrošnje te da se fokusirate na to što i koliko dnevno unosite i trošite. Trening će vam uvelike pomoći u redukciji potkožnog masnog tkiva, on je obavezan dio svakog čovjeka. Osim što ćete izgledati bolje, poboljšat ćete kompletno psihofizičko zdravlje.


U svemu je potreban balans, tako ćemo uz zdravu prehranu pojesti tih par kockica čokolade jer nije potrebno uskraćivati nešto što baš volimo, ali neka na vašem tanjuru prevladava zdrava organska hrana.
Kućni kratki trening velikom pilates loptom.


Sve vježbe radite jednu za drugom, polako, između deset do dvadeset ponavljanja, u nekoliko serija.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije