mali trikovi

OBRANA OD SMRDLJIVIH MARTINA Prirodni trikovi za očuvanje mira u vašem domu

Smrdljivi martini povremeno se pojavljuju i poprilično su neumorna i dosadna napast

Njihova pojava na odjeći koja se suši na balkonu, na prozorima ili u kuhinji postala je frustrirajuća za mnoga domaćinstva.

No, postoje načini kako se možemo obraniti od njihove invazije ili barem smanjiti njihov dolazak u naš dom.

Prva i osnovna mjera je zaštita prozora i balkonskih vrata. Ako niste u mogućnosti priuštiti skupe komarnike, postoje jeftine alternativne mrežice koje se mogu kupiti po cijeni od samo nekoliko eura. One se lako mogu pričvrstiti na okvire prozora i balkonskih vrata, pružajući učinkovitu barijeru protiv ovih dosadnih insekata. Bitno je također provjeriti ima li rupa ili pukotina kroz koje bi martini mogli proći, jer, kao i komarci, i oni mogu iskoristiti najmanju priliku za ulazak u naš dom.

Jedan od iznenađujuće učinkovitih trikova za sprječavanje njihova ulaska u kuću je korištenje žutog papira. Smrdljive martine privlači žuta boja, stoga postavljanje žutog papira u dvorištu ili na balkonu može privući ove kukce i odvratiti ih od ulaska u naš dom.

Umjesto korištenja otrovnih sprejeva, možemo se riješiti martina jednostavnom mješavinom vode i sapuna. U određenu količinu vode dodajte jedan do dva posto tekućeg sapuna te tom smjesom poprskajte martine. Osim toga, martine odbijaju miris češnjaka i mente, pa postavljanje češnjaka ili mente ispred prozora ili vrata može dodatno pomoći u sprječavanju njihova ulaska.

Ako su se već uspjeli probiti u naš dom, važno je zapamtiti da ih ne smijemo stiskati kako bismo ih ubili, jer tada ispuštaju neugodan smrad. Umjesto toga, možemo ih nježno pokupiti usisavačem, toalet papirom ili ih uhvatiti ljepljivom trakom i tako se riješiti njihove prisutnosti.

Uz primjenu ovih jednostavnih, prirodnih i neškodljivih metoda, možemo zaštititi svoj dom od najezde smrdljivih martina i uživati u mirnom okruženju bez ovih dosadnih insekata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije