UPISI U SREDNJE ŠKOLE

GRADITELJSKA ŠKOLA ČAKOVEC Škola za graditeljstvo, umjetnost i multimediju

Graditeljska škola Čakovec moderno je obnovljena srednjoškolska ustanova s dugogodišnjom tradicijom koja nudi obrazovanje u različitim programima i sektorima

U četverogodišnjem se trajanju školuju arhitektonski tehničari,  građevinski tehničari, medijski tehničari i web dizajneri, a u sektoru likovne umjetnosti i dizajna učenici koji se nakon zajedničke prve godine klasificiraju u jedan od programa: dizajner unutrašnje arhitekture ili dizajner keramike.

U školi se obrazuju i stručnjaci u trogodišnjim tradicionalnim zanimanjima po tri različita modela:

  • jedinstveni model obrazovanja – zidar, fasader, tesar, stolar i vodoinstalater
  • klasični model obrazovanja – keramičar oblagač, monter suhe gradnje, rukovatelj samohodnim građevinskim strojevima,  instalater grijanja i klimatizacije te podopolagač
  • dualni model obrazovanja – soboslikar ličilac dekorater (eksperimentalni program)

Škola upisuje i dva pomoćnička zanimanja: pomoćni podopolagač i pomoćni soboslikar – ličilac. S obzirom na to da škola posjeduje vlastite radionice, praktičnu nastavu za većinu zanimanja moguće je ostvariti u školi ili kod obrtnika.

Raznolikost u nastavnim i izvannastavnim aktivnostima

Zahvaljujući širokoj paleti obrazovnih programa  škola nudi učenicima niz zanimljivih sadržaja i izvannastavnih aktivnosti koje potiču kreativnost te stvaraju atmosferu iz koje proizlaze iznimni uspjesi na domaćim i međunarodnim natjecanjima na koje smo vrlo ponosni, a o kojima se možete dodatno informirati na našoj web stranici. Dodatno ističemo i mogućnost uključivanja u rad učeničke zadruge “KRUGG” koja je također zaslužna za upis Graditeljske škole Čakovec u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske kao jedan od nositelja nematerijalnog kulturnog dobra u kategoriji Tradicijsko lončarstvo na području sjeverozapadne Hrvatske.

Kvaliteta u radu

Svakodnevnim napornim radom težimo da Graditeljska škola Čakovec bude uspješna i suvremena školska ustanova koja svim učenicima pruža kvalitetno obrazovanje za tržište rada i li nastavak obrazovanja, koja je sposobna ići ukorak s modernim metodama i tehnikama poučavanja uz zalaganje i podršku svih zaposlenika škole te čvrstu povezanost s roditeljima, lokalnom  zajednicom, poslovnim subjektima, gospodarstvom te međunarodnim partnerima.
Posebno smo ponosni na sve naše nagrade, izložbe i različite projekte koje kontinuirano provodimo u skladu s interesima naših učenika.

Posebnosti škole

Nudimo mnoga deficitarna zanimanja koja osiguravaju zaposlenje po završetku školovanja, priliku otvaranja vlastitih obrta i nude stipendije tijekom školovanja kao i mogućnost nastavka obrazovanja po završetku trogodišnjeg u nekom četverogodišnjem programu.
Organiziramo fakultativno učenje drugog stranog jezika, dodatne pripreme za polaganje ispita državne mature te pripreme za upise na različite fakultete i akademije.

Prostorno smo jedna od većih obrazovnih ustanova naše regije u što se možete uvjeriti uživo ili virtualnom šetnjom  te u svom sastavu imamo energetski obnovljenu zgradu škole, zgradu školskih radionica, veliku sportsku dvoranu i  učenički dom s kapacitetom od 168 mjesta koji učenicima i studentima nudi povoljan smještaj i prehranu te stručnu odgojno-obrazovnu podršku.

Izrazite svoju kreativnost! Dođite u Graditeljsku školu Čakovec!

Upisi u školsku godinu 2022./23.

http://www.ss-graditeljska-ck.skole.hr/upload/ss-graditeljska-ck/images/static3/1744/File/brosura_web_2022_23.pdf

Graditeljska škola Čakovec

Športska 1, Čakovec

+385 40 329 000    +385 95 1329 001  +385 95 1329 004

E-mail: gsc@gsc

Web: www.gsc.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije