UPISI U SREDNJE ŠKOLE

GOSPODARSKA ŠKOLA Strukovna škola koja potiče kreativnost i osluškuje potrebe tržišta rada

Kreativan si? Voliš izazove? Tražiš srednju školu u kojoj možeš pronaći sebe i otkriti svoje skrivene talente? Želiš steći posebna znanja kroz posebne programe prakse i usavršavanja u Hrvatskoj i inozemstvu? Gospodarska škola je najbolji izbor za tebe.

U Gospodarskoj školi Čakovec razvijaju se različite vještine i kreativnost kod učenika, učenici se obrazuju za deficitarna zanimanja, razvijaju kompetencije za samozapošljavanje i omogućuje im se plaćena stručna praksa. Škola surađuje s domaćim tvrtkama i licenciranim obrtnicima kod kojih učenici obavljaju praktičnu nastavu.

Prednost je naše škole što omogućava stipendiranja za vrijeme školovanja kod najkonkurentnijih poslodavaca u Međimurju, plaćenu stručnu praksu kroz Erasmus+ projekte u trajanju od dva tjedna do jedne godine u atraktivnim državama kao što su Portugal, Španjolska, Njemačka, Slovenija, Francuska, Mađarska…

Gospodarska je škola srednja strukovna škola i jedina škola takvog profila na području Međimurske županije. Kontinuirano napreduje osluškujući potrebe tržišta rada i gospodarstva. Primjenom suvremenih metoda u učenju i poučavanju, povezivanjem i suradnjom s domaćim i inozemnim tvrtkama te srodnim strukovnim i visokoškolskim ustanovama priprema učenike za njihova buduća zanimanja i omogućuje im stjecanje kompetencija važnih za budućnost.

UPISUJEMO ČETIRI OBRAZOVNA SEKTORA

Nudimo upis u zanimanja iz sljedećih sektora: poljoprivreda, prehrana i veterina, promet i logistika, tekstil i koža, osobne usluge, usluge zaštite i druge usluge.

Četverogodišnja su zanimanja: agrotehničar, modni tehničar i tehničar cestovnog prometa.

Trogodišnja su zanimanja: cvjećar, poljoprivredni gospodarstvenik, krojač, obućar, kozmetičar, frizer, pediker i vozač motornih vozila.

Učenicima s poteškoćama u razvoju nudimo upis za zanimanja u kojima mogu otkriti i iskazati svoju kreativnost kako bi mogli osigurati neovisnu budućnost: pomoćni krojač, pomoćni cvjećar i pomoćni vrtlar.

Vodeći računa o razvoju darovitosti pojedinaca, u školi se kroz dodatnu nastavu potiče darovitost učenika iz različitih strukovnih predmeta. U školi i izvan škole organiziraju se različita natjecanja, smotre i druge manifestacije, stručne ekskurzije, posjeti izložbama.

Učenička zadruga “Jabuka” okuplja dvadeset sekcija, a cilj joj je izrada različitih proizvoda, razvijanje kreativnosti i poduzetničke inicijative kod učenika.

ŠTO NAKON ZAVRŠETKA ŠKOLOVANJA

Nakon završetka četverogodišnjeg obrazovanja i položene državne mature učenici mogu nastaviti svoje školovanje na stručnim studijima, veleučilištima i sveučilištima, a mogu se i zaposliti odmah nakon završetka školovanja.

Naši su bivši učenici dio gospodarske priče Međimurja, vlasnici vlastitih obrta, OPG-ova ili zaposleni u različitim djelatnostima.

PREPOZNATLJIVOST ŠKOLE

Kvalitetu rada naše škole prepoznala je Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora, koja je Gospodarskoj školi dodijelila nagradu za strukovno obrazovanje. Prošle je godine škola dobitnica nagrade “Šegrt Hlapić” kao najbolja srednja strukovna škola koja provodi obrazovne programe za vezane obrte.

Nositelji smo Erasmus+ akreditacije. Posebno smo ponosni na opremljenost škole, simulator vožnje, kamion, model vozila u prirodnoj veličini, suvremeni pogon za proizvodnju soka, vinarski praktikum, viličare, moderno opremljen frizerski i kozmetički kabinet, kabinet cvjećarstva, krojački i obućarski kabinet.

Kreativan si? Voliš izazove? Tražiš srednju školu u kojoj možeš pronaći sebe i otkriti svoje skrivene talente? Želiš steći posebna znanja kroz posebne programe prakse i usavršavanja u Hrvatskoj i inozemstvu? Gospodarska škola je najbolji izbor za tebe.

Gospodarska škola Čakovec

Vladimira Nazora 38, 40000 Čakovec

T: +385 40 395 302

www.gospodarskaskola.hr

gospodarska@gospodarskaskola.hr

https://www.instagram.com/gs_cakovec/

https://www.facebook.com/gospodarskaskolacakovec/

https://www.youtube.com/channel/UC3NTPpITuCCwLXnWKji2Wqw

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije