Speedway utrka – finale državnog prvenstva

Speedway stadion Milenium ugostit će najbolje vozače susjednih država 1. kolovoza na finalnoj utrci državnog prvenstva Hrvatske i Slovenije. Iako je prvenstvo namijenjeno dvjema državama, zbog nedostatka vozača rado se pridružuju Talijani, Česi, Austrijanci i Mađari. U posljednjih 10 godina, koliko broji stadion Milenium, pamtimo velike uspjehe i međunarodne događaje.



Održano je 55 utrka, od najvećih svjetskih prvenstava do državnog prvenstva čime je i službeno otvorena staza 14. kolovoza 2005. godine. Jedna od omiljenih destinacija vozača ali i navijača, Donji Kraljevec postao je speedway mjesto, od ožujskih priprema i treninga do ljetnih svjetskih prvenstava.

Nema speedway vozača koji ovdje nije odvozio nekoliko krugova, na jednoj od najzanimljivijih i najsigurnijih staza na svijetu. Zračni jastuci koji su postavljeni daleko prije nego je Svjetska motociklistička federacija to naredila pravilnikom, održavanje, ali i sama konstrukcija staze, omogućavaju savršene vožnje gdje vozači uistinu daju svoj maksimum.



Ovdje su odvožene neke od najboljih Speedway Grand Prix utrka, čak i ona prva 2010. godine koja je jedina utrka odgođena na nedjelju zbog lošeg vremena. A i tada, točno u podne, gledali smo pobjedu danas trostrukog prvaka svijeta Grega Hancocka koji je godinu kasnije svoju titulu osvojio upravo na Mileniumu.

U trenutnom poretku vodeći je Matej Žagar s 48 bodova, dok drugo mjesto s 39 bodova dijele Jurica Pavlic i Aleksander Čonda. Okršaj Pavlica i Žagara uvijek je najiščekivanija vožnja utrke, a nakon 20 vožnji četvorica najboljih ulaze u finale. Prve tri utrke državnog prvenstva održane su na tri staze u Sloveniji gdje je Jurica Pavlic osvojio 4. mjesto u Krškom, 4. mjesto u Lendavi te 5. mjesto u Ljubljani.



Rezultate kakve ne očekujemo od našeg najbolje vozača trebao bi ispraviti na svojoj domaćoj stazi, zato s nestrpljenjem čekamo utrku na koju pozivamo sve navijače da podrže Juricu. Utrka u subotu počinje u 18 sati, trening je na rasporedu u 15:30 sati. Ulaznice će biti u prodaji po 50 kuna, dok je za djecu do 14 godina besplatan ulaz.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije