SPEEDWAY GRAND PRIX 27.4.2024.

MATEJ ŽAGAR Primio “WILD CARD” za Boll FIM Speedway Grand Prix of Croatia

Speedway Grand Prix 27. travnja, Stadion Milenium u Donjem Kraljevcu. Ulaznice potražite u sustavu Entrio, u odabranim poslovnicama Tiska, ali i na stadionu na dan utrke.

Kako se bliži najveća motociklistički događaj u Hrvatskoj – svjetsko prvenstvo u speedwayu čija prva Grand Prix utrka otvara natjecanje za prvaka svijeta, dodijeljena je i pozivnica vozaču kojeg određuje domaćin. „Wild card“ ili šesnaesti vozač u programu utrke koji će 27. travnja startati u „BOLL FIM Speedway Grand Prix of Croatia“, bit će Matej Žagar, slovenski osamnaesterostruki prvak! 

Žagar je dobro poznat našoj publici s obzirom da ovdje vozi od samog otvorenja stadiona kada se vozilo državno ekipno prvenstvo Hrvatske, Slovenije i Austrije. Nekadašnji rivali na stazi, ali oduvijek dobro prijatelji, Jurica Pavlic i Matej Žagar ostavili su iza sebe brojne utrke i pobjede na Mileniumu, a Žagar posebno pamti dva osvojena Grand Prix Challengea, 2019. i 2020. godine. Bio je u stalnoj postavi SGP prvenstva ukupno 11 godina, dok mu je najbolji rezultat bio peto mjesto u svjetskom poretku 2014. godine. 

„Jako sam sretan i zahvalan za ovu pozivnicu, te za povjerenje od strane organizatora. Stazu na Mileniumu poznajem jako dobro, tu vozim od same prve utrke 2005. godine i  potrudit ću se da publici dam razlog da se vesele dobrom rezultatu. Lani mi nije išlo, prvi put u životu sam vozio na ovoj stazi po kiši, ali sad ćemo to promijeniti. Staza je uvijek perfektno pripremljena, tu je praznik motosporta za cijelu južnu Europu, zato pozivam gledatelje da dođu u čim većem broju!“ – rekao je Matej Žagar.

Ovogodišnja Speedway Grand Prix postava dosta je izjednačena, svaki od njih može doći do pobjedničkog postolja. Prva utrka u sezoni jako je važna za mentalno stanje vozača, daje im dodatnu  motivaciju za daljnje natjecanje. Žagar kao „wild card“ svakako može doći do finala, kao i pehara. Iza njega je pet pobjeda u GP-u, ali dodatan vjetar u leđa bit će mu svakako vjerni navijači, ali i „njegova“ staza.

 „Matej Žagar je naš vozač, bez obzira na boju zastave koju predstavlja. Na ovoj stazi proveli smo devetnaest godina kao prijatelji, sportski rivali ali kao obitelj. Naši očevi Zvonko i Franci vozili su speedway u vrijeme Jugoslavije, pa su Juricu i Mateja pratili u njihovim karijerama, navijali za svaki bod i svaki metar na stazi. Juricu sam zadnji put gledala na stazi 2020. godine na Grand Prix Challengu i znala sam da više neće voziti, da je odlučio završiti sa natjecanjima. Žagaru je ovo vjerojatno zadnja utrka na našem Mileniumu, mislim da zaslužuje ovakav poklon od nas – wild card. Za mene je to kraj ere, završetak velikog dijela naših života.“ – rekla je Darija Pavlic, direktorica utrke.

Prva rezerva bit će slovenski vozač Matic Ivačič, koji vozi za speedway klub Lendava, a druga rezerva Njemac Marius Hillebrand, vozač kluba Landshut.

Program na stadionu Milenium bit će osmišljen za cijelu obitelj, posebno najmlađe članove. Očekuje vas zabavna „Fan zona“ gdje će vozači davati autograme i fotografirati se s navijačima, animatorice koje oslikavaju djeci lica, a može se uživati na napuhancima i odgledati izložba motocikala. Pripremljene su igre i kvizovi te Monster energy zona s DJ-om. Ove će godine djecu zabavljati i SGP maskota „Speedy“, a ulaz za djecu do 12 godina besplatan je na svim tribinama osim glavne.

Očekuje se rasprodan stadion sa 7000 gledatelja, za koje je na kraju utrke pripremljen veličanstveni vatromet kojim će se proslaviti trojica najboljih vozača. Ulaznice za Boll FIM Speedway Grand Prix of Croatia potražite u sustavu Entrio, u odabranim poslovnicama Tiska, ali i na stadionu na dan utrke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije