Alena Hrušoci i Damir Posavec najbolji sportaši Općine Nedelišće

>> Alena Hrušoci i Damir Posavec najbolji sportaši Općine Nedelišće

Na nedavno održanoj svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Nedelišće, uručena su priznanja i prigodne nagrade najboljim sportašima Općine Nedelišće u 2014. godini.

Tako je na temelju postignutih sportskih rezultata najboljom sportašicom u 2014. godini proglašena Alena Hrušoci iz Atletskog kluba “Nedelišće”. Alena je prošle godine osvojila 1.mjesto na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za juniorke na 400 metara prepone, 1. mjesto na finalu kupa Hrvatske za juniorke na 400 metara prepone, 2.mjesto na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za seniorke na 400 metara prepone i 2. mjesto na finalu kupa Hrvatske za seniorke na 400 metara prepone.

Nastupila je i za reprezentaciju Hrvatske na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Eugenu, SAD i osvojila 16. mjesto u disciplini 400 metara prepone , te 3. mjesto na Peteromeču zemalja u Sloveniji u disciplinama 400 metara prepone i štafeti 4×400 metara. Postigla je i apsolutni međimurski rekord na 400 metara prepone s rezultatom 1:00:23 sekunde, sve to nakon operacije koljena. Od početka siječnja nalazi se na studiju i sportskom usavršavanju u Louisiani, SAD. Njezini treneri su Željko Jagec i Aleksandar Puklavec.

Najbolji sportaš Nedelišća je njezin klupski kolega Damir Posavec. On je u 2014. osvojio 3. mjesto na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore u skoku u vis, 3. mjesto na finalu kupa Hrvatske za seniore u skoku u vis, 4. mjesto na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za seniore u skoku u vis i 4. mjesto na Dvoranskom prvenstvu Hrvatske za seniore u skoku u vis. Višestruki je reprezentativac Hrvatske u kadetskoj i juniorskoj kategoriji, njegov je trener Aleksandar Puklavec.

Odbojkaši Međimurje Centrometala najbolja momčad

Za kategoriju najbolje ženske ekipe nije pristigla niti jedna kandidatura, dok je najboljom muškom ekipom u 2014. godini proglašena seniorska momčad Odbojkaškog kluba “Međimurje Centrometal” izČrečana. Momčad Odbojkaškog kluba”Međimurje Centrometal” u sezoni 2013./2014. osvojila je 4. mjesto u 1.A hrvatskoj odbojkaškoj čiji u konkurenciji 14 momčadi i time ostvarila najbolji rezultat u povijesti ovog kluba.

U natjecanju Kupa Hrvatske također je ponovljen najbolji rezultat u povijesti kluba plasmanom u polufinale gdje su poraženi od aktualnog prvaka Hrvatske. U natjecanju za Kup Međimurja, Centrometal je je dvanaestu godinu zaredom osvojio naslov pobjednika. Boje Međimurje Centrometala u prošloj sezoni branili su: Tomica Posavec, Ivan Kovač, Kristijan Gotal, Dražen Vincek, Ivan Kurteš, Aleksej Markov, Marijan Palinkaš, Mišo Petran, Miroslav Vabec, Antonio Čičković, Igor Demirović, Tomica Puđa, Danijel Kopačević, Karlo Novak, Antonio Juras, Antonio Stanković, Vanja Marciuš, Karlo Kocijan i Ivan Novak, a vodili su ih Jadranko Kirić i Aleksandar Kovačić.

Zahvalnice za Filipa Udea, Luciju Lesjak, Igora Kriajimskog i Tatjanu Goverdovskaju

Filip Ude srebrni je olimpijac iz Čakovca koji već šest godina svakodnevno trenira u Nedelišću, u dvorani NGC-a Aton. Iznimnim sportskim uspjesima u Nedelišću pripisuju i njegov ugled u društvu, a posebne čestitke upućene su mu kao aktualnom svjetskom viceprvaku na konju s hvataljkama, koji visoko postavlja ciljeve do kojih stiže upravo iz Nedelišća. Njegov trener Igor Kriajimski odavna je Rusiju zamijenio Hrvatskom. Godinama je živio u Čakovcu, a odnedavna mu kao i njegovoj supruzi Tatjani Goverdovskaj, u osobnoj iskaznici stoji da stanuje u Nedelišću.

Zahvalnicu za iznimne sportske rezultate dobila je i Lucija Lesjak, mlada karatistica KK Međimurje, dok su priznanja primili Gabrijel Stojanović, Diana Pintarić i Sara Senčar iz Atletskog kluba “Nedelišće”, a ono za istaknute sportske djelatnike pripalo je Marijanu Štrukelju iz Košarkaškog kluba “Nedelišće”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije