Izvrstan nastup BHC Čakovec na Europskom klupskom prvenstvu

Klub rukometa na pijesku BHC Čakovec ostvario je izvrstan rezultat i predstavio Hrvatsku i Međimurje u najboljem svijetlu, plasmanom na 6. mjesto na Klupskom europskom prvenstvu u rukometu na pijesku, ostavivši iza sebe ekipe iz Poljske, Švicarske, Nizozemske i Portugala.



Europsko klupsko prvenstvo (EBT Masters Final) održalo se ovog vikenda od 21. do 24. svibnja u mađarskom Budaorsu. BHC Čakovec prvi puta je nastupio na tako velikom i značajnom natjecanju, tako da je i sam plasman na EBT Masters Final bio veliki uspjeh.



U petak, prvog dana turnira odigrale su se dvije utakmice. U prvoj utakmici susreli su se s ruskom ekipom “Ekaterinodar”, jednim od favorita za osvajanje naslova. Unatoč velikoj borbi, ipak su izgubili 2:0 u setovima. Druga utakmica igrala se protiv švicarskog Waterschlossa, gdje su dečki pokazali spretnost i usprskos kiši pobijedili 2:1 u raspucavanju.



Subotnje dvije utakmice bile su odigrane protiv mađarske ekipe Dinamita, protiv kojih su nažalost izgubili 2:1 u raspucavanju te poljske ekipe Petra Plock u kojoj su došli do uvjerljive pobjede od 2:0 u setovima. Time su osigurali razigravanje za 5. i 6. mjesto u nedjelju.



Zadnji dan turnira, u razigravanje su ušli s domaćom mađarskom ekipom BHC Budaors Beach Stars. U napetoj atmosferi utakmice, domaćini su ipak odnijeli pobjedu 2:0 u setovima, čime su se dečki BCH Čakovec plasirali na 6. mjesto.



Ekipu BHC Čakovec činili su: Alen Lacić, Nikola Marcijuš, Filip Goričanec, Jurica Potočnjak, Mario Lacković, Martin Bralić, Luka Bašek, Jurica Lovrek, Deni Slaviček, Karlo Korent te trenerski dvojac Marko Hranilović i Matej Sošić.



Luka Bašek uvršten je u najbolju postavu turnira, što dokazuje kvalitetu i perspektivu ove mlade ekipe: ” Jako smo zadovoljni ovim 6. mjestom s obzirom da smo na Europsko prvenstvo otišli kao potpuno nepoznata i definitivno najmlađa ekipa na cijelom turniru. Pokazali smo da možemo konkurirati i najboljim ekipama iz Europe te se nadamo da ćemo i sljedeće godine dobiti priliku pokazati isto.



Ovom prilikom čestitamo i dečkima iz ekipe Detono Zagreb na osvojenom šestom naslovu prvaka te djevojkama Detono Zagreb na osvojenom 4. mjestu. Također, želimo se zahvaliti svim sponzorima koji su nam pomogli i omogućili odlazak na ovo natjecanje: Grad Čakovec, Turistička zajednica grada Čakovca, Turistička zajednica općine Nedelišće, NGC Aton, Girus d.o.o Šenkovec, Cafe bar Zrinski, Međimurske vode, Štikma d.o.o. te medijskom pokrovitelju eMedjimurje.hr.”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije