Mišel Ganzer: “Udarac koji je primio sudac zabranjen je u borilačkim sportovima”

Nakon što smo objavili priopćenje za javnost Mirka Leška, predsjednika NK Sokol Vratišinec, zatražili smo i od Mišela Ganzera, predsjednika Međimurca, očitovanje o nedjeljnom susretu sa Sokolom:

“Vezano na izvješće predsjednika NK Sokola na događaje na utakmici s NK Međimurcem, obraćamo se sljedećim priopćenjem. Na spomenutoj utakmici svjedočili smo događajima za koje smo svi smatrali da su ostavljeni u prošlom stoljeću. No ipak, izuzeci postoje i u današnje vrijeme te smo bili svjedoci rijetkog prekida koje su većinom bili viđeni u najnižim rangovima. Po priopćenju domaćina moglo bi se ukratko iščitati da domaćini i nisu bili tako agresivni i da je teško izdvojiti udarac iz gužve.

Ipak istina je uvijek negdje na sredini, a po našem viđenju udarac koji je sudac primio zabranjen je i u većini borilačkih sportova. Razlog zbog koje je došlo do sporne situacije je taj što je igrač koji je opravdano dobio drugi žuti karton, neopravdano dobio prvi karton. Taj karton neopravdano je dobio kad su dvojica igrača Sokola udruženim snagama oborili našeg igrača, a tu je više sudjelovao onaj drugi igrač koji je trebao dobiti karton, a ovaj prvi mu je tu samo pomagao u rušenju. Ako je ovo razlog za prekid i fizički nasrtaj na suca, procijenite sami!

Vezano za drugi razlog koji se provlači po medijima što je trener Međimurca nekad bio i trener glavnom sucu. Na malom međimurskom prostoru gdje igrači poslije karijere budu suci, treneri, gdje mnogi budu istovremeno i igrači i treneri, i suci i igrači, gdje i treneri i igrači cirkuliraju iz sezone u sezonu iz kluba u klub širom Međimurja, priče za teoriju zavjere ne može nedostajati. I opet dolazimo do toga da li je ovo dovoljan razlog za prekid zbog ispreplitanja priče.

Pozdravljamo što predsjednik NK Sokola ne odobrava ovakvo nasilje i zbog isprike međimurskoj javnosti. Oba kluba posvećuju svoje vrijeme u radu s mladima te žalimo što se događaju ovakve situacije gdje najmlađi gledaju kako njihovi uzori udaraju suca te se nadamo da će nadležna institucija riješiti ovaj problem te odstraniti nasilnike zauvijek.

Ujedno se zahvaljujemo za ispriku predsjednika NK Sokola prema našem klubu te ju kao takvu prihvaćamo.”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije