Poraz odbojkaša Centrometala u Sisku

U derbi susretu 5. kola prve lige odbojkaši Siska iskoristili su sve slabosti gostiju iz Međimurja i osvojili tri boda s kojima su se bodovno izjednačili s Centrometalom.

Obje momčadi utakmicu su započele s najboljim postavama. Rezultat je od početka uglavnom poravnat, Centrometal zadnji puta vodi 7:6. Nakon toga slijedi pet uzastopnih poena domaćih. Kasnije prednost raste i do 14:8. Nakon promašenog servisa i loše reakcije u obrani iz igre izlazi Gotal, a na njegovo mjesto ulazi Karlo Novak. Prednost domaćina se pomalo topi. Slijede tri uzastopna blok poena i uskoro je potpuno poravnato kod 19:19. No tada gosti više niti jednom ne uspijevaju proći u napadu i domaći sa šest uzastopnih poena rješavaju set 25:19. Upravo je jako loša igra u napadu svih igrača Centrometala razlog gubitka prvog seta.


Drugi set Centrometal opet počinje s tehničarom Gotalom. I opet je poravnato od početka. Centrometal zatim vodi 13:11, pa 15:14, no domaći preokreću na 16:15 za njih. U tom trenutku tehničar Gotal traži zamjenu zbog kako kaže umora. Ulazi ponovno Karlo Novak i Centrometal preuzima vodstvo od 19:18. No isto kao i u prvom setu opet zakazuje napad i domaći lagano dolaze do seta s 25:21.

Treći set kao da je preslika prva dva. Prvo je neizvjesno, sredinom seta Centrometal vodi 15:14. U tim trenucima suci ne sude dva očita blok auta domaćih koje su i domaći linijski suci pokazali te ne dodjeljuju domaćinu kazneni poen za ponovljeno odugovlačenje. To još dodatno pojačava nervozu kod igrača Centrometala i oduzima potrebnu koncentraciju. Domaći sve koriste i prilično lagano s 25:20 uzimaju i treći set.


Jedina svjetla točka u igri Centrometala je bio prijem i donekle servis, segmenti u kojima su bili bolji. Ali očajna igra u napadu poglavito vanjskih napadača uzrok je uvjerljivog poraza. Jasno i izlazak tehničara Gotala iz igre na polovici susreta.

Usprkos porazu Centrometal je zadržao treću poziciju na prvenstvenoj ljestvici s istim bojem bodova kao četvrti Sisak i peta zagrebačka Mladost.

Upravo su Zagrepčani slijedeći protivnik u prvenstvu. Taj susret igra se u subotu 15. listopada u dvorani Aton u Nedelišću s početkom u 18:00 sati. No prije toga u srijedu Centrometal gostuje u Karlovcu u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa Hrvatske.

OK SISAK – OKM CENTROMETAL 3:0 (19,21,20)
Dvorana Brezovica u Sisku, gledatelja 100
Suci : Zamaklar (Belišće), Vučak (Valpovo)
OK Sisak: Kadić, Pavlić, Bakonji, Vakufac, Tepavac, Sabljak, Duraković, Hrnčević, Alihodžić, Išek, Sofilić (trener Pavičić)
OKM Centrometal: Palinkaš, Čičković, Puđa, Gotal, Juras, Petran, Ivan Novak, Kopačević, Posavec, Kurteš, Karlo Novak, Demirović (trener Kirić)

U 2. ligi kod odbojkašica pobjede naših klubova. U neizvjesnom susretu Čakovec je bio bolji od Bjelovara 3:2. Po setovima je bilo 23:25, 25:20, 21:25, 25:21 i 16:14. Kaštel je pobijedio Brcko 3:0, po setovima 25:15, 25:18 i 25:13. Kaštel u četiri susreta ima po dvije pobjede i poraza, a Čakovec pobjedu i tri poraza. U 5. kolu Čakovec je gost Daruvaru, a Kaštel gostuje kod Varaždina II.

U drugoligaškoj konkurenciji u nedjelju u 19:00 sati odbojkaši Nedelišća dočekuju Trnje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije