Ivan Međimurec putuje u Rumunjsku na Škotske igre

U subotu, 5. i nedjelju, 6. srpnja u rumunjskom gradu Satu Mare se održava svjetsko natjecanje u Škotskim igrama na kojem će sudjelovati natjecatelji iz Amerike, Nizozemske, Islanda, ali i iz Hrvatske.

IHGF Highland Games su igre gdje se natjecatelji takmiče u disciplinama bacanja, nošenja i dizanje raznih predmeta. Takve igre su se počele održavati davne 1980 godine i svake godine su sve popularnije. Pozivnicu za ovo veliko natjecanje prije dva tjedna dobio je i Ivan Međimurec iz Svetog Križa, pa je za pripremu imao samo nekoliko treninga.

– Kao natjecatelj u powerliftingu i strongmanu imam neku podlogu za takvu vrstu natjecanja, ali to je sasvim drukčiji sport gdje se više traži izdržljivost, fleksibilnost, eksplozivnost… Fizički se jako dobro osjećam i spreman sam dati sve od sebe jer tamo ću predstavljati zemlju iz koje dolazim i svoj kraj.

Nadam se da put do tamo od 700 kilometara neće previše utjecati na moje tijelo – kazao je za Ivan za naš portal. Kao podrška i potpora u Rumunjsku ide i njegov brat Zaviša.

Ovim putem zahvaljuje se sponzorima koji su mu omogućili odlazak na natjecanje: Međimurskoj županiji, portalu eMedjimurje.hr, Transportima Novak Donji Hrašćan i AC Jesenović.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije