Dva zlata i broncu donijeli međimurski sportaši iz mađarskog Eggera!

U mađarskom Egeru od 22. do 29. rujna ove godine održalo se svjetsko prvenstvo u powerliftingu i benchpressu na koje se odazvalo šestotinjak natjecatelji iz cijeloga svijeta. Iako je u početku priprema bilo planirano da na natjecanje odlazi pet natjecatelja iz Powerlifting kluba Međimurje, otišlo ih je troje koji su se kući vratili sa medaljama. I to kakvim! Tri natjecatelja, dvije zlatne i jedna brončana medalja!

Anja Kolarić (21) iz Savske Vesi osvojila je dvije zlatne medalje u u powerliftingu i benchpressu u kategoriji natjecateljica juniorki do 72,5 kg.


Goran Karamarković
(34) iz Čakovca u kategoriji seniora do 67,5 kg osvojio je treće mjesto u bencpressu i time brončanu medalju.


Petar Francki
(25) iz Čakovca natjecao se u kategoriji natjecatelja do 125 kg u benchpressu. Na natjecanju je sudjelovao usprkos virozi te mu je zbog toga zasigurno izbjegla medalja.

Ivan Marciuš i Nino Toplek zbog ozljeda se nisu zaputili putem Mađarske.

Kako je pojasnio predsjednik Powerlifting kluba Ivan Međimurec  koji se nije natjecao, već je preuzeo organizacijiski dio poslova, naši sportaši su o osvajanjem medalja i dosegnutim rezultatima stali uz bok ponajboljih dizača utega iz Mađarske, Rusije i Armenije. Država koje godinama prednjače po rezultatima u ovim sportovima.

Rezultate su naši powerlifteri predstavili u poznatom čakovečkom Restoranu Barok koji je ugostio naše prvake te im čestitao na uspjehu. Iz Powerlifting kluba Čakovec zahvaljuju se na potpori Zajednici sportskih udruga Grada Čakovca, Gradu Čakovcu te Međimurskoj županiji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije