Ništa od međužupanijske lige

Do danas u podne klubovi iz bivše 3. HNL Sjever i Prve županijske nogometne lige trebali su se očitovati o tome žele li međužupanijsku ligu Čakovec – Varaždin te žele li igrati u Međimurskoj premier ligi. Od 23 kluba njih 21 je dalo svoj pisane odluke – njih 16 je protiv i 5 je bilo za. Nedostaje odluka Dinama Domašinec koji je protiv međužupanijske lige, ali nisu dostavili žele li igrati Međimursku premier ligu jer su bili peti i mogu ju igrati iduće sezone te nedostaje odluka Međimurja koji se do nedjelje 15. lipnja mora očitovati želi li igrati 3. HNL Istok.

Klubovi koji su bili za Međužupanijsku ligu su iz 3. HNL Čakovec, Polet Sveti Martin na Muri i Graničar Kotoriba te iz 1. ŽNL Šenkovec i Pušćine. Zanimljivo je da su biviši trećeligaši Nedelišće, Mladost Prelog i Rudar Mursko Središće protiv međužupanijske lige.

Prema članku 9. Sporazuma o formiranju međužupanijske hrvatske nogometne lige Čakovec – Varaždin liga se ukida ako nema dovoljnog broja sudionika. HNS je pozvao Međimurski nogometni savez da sudjeluje u formiranju međužupanijske lige s Varaždincima, no kako sada stvari stoje od toga neće biti ništa.

Novost je i da je Mladost iz Palinovca odustala od Međimurske premier lige te da će u tu ligu kao sedma ekipa 1. ŽNL ući Sloga Čakovec. Prema ranijoj odluci Izvršnog odbora Međimurskog nogometnog saveza u idućoj bismo sezoni trebali imati Međimursku premier ligu s 12 klubova, Prvu ligu sa 16 klubova, dvije druge lige sa 16 klubova i jedinstvenu treću ligu sa 16 klubova.

Kako je prvenstvo završeno treba spomenuti da je Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza na sjednici 31. svibnja u Osijeku donio odluku da prijelazni rok traje od 15. lipnja do 31. kolovoza, a ne kako je do sada bilo do 31. srpnja. Ovo je prilično čudno odluka jer do sada su klubovi mučili muku kako zadržati igrače kada sezone već počne, a sada igrači mogu otići kada će se prvenstvo već zahuktati i ova će odluka uvelike otežati slaganje igračkih križaljki našim klubovima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije