U Prelogu održane Sportske igre mladih

Paljenjem olimpijskog plamena gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek je u ponedjeljak, 7. travnja službeno otvorio Sportske igre mladih, koje su ujedno i najveći amaterski sportski događaj u ovom dijelu Europe.

Središnji Trg slobode je nekoliko sati bio veselo i razigrano mjesto prepuno natjecatelja u dobi od 7 do 18 godina. Održavala su se natjecanja u atletici, popularnom graničaru, cageballu, tehniciranju loptom i natjecanja u mjerenju brzine udarca. Natjecatelji su bili podijeljeni na godište od 2003. godine na više i od 2005. godine na više.

Pobjednici dvije kategorije u disciplini graničara i pobjednici u trčanju, u ljetnim mjesecima putuju na veliko finale u Split gdje će uživati u ugodnom druženju. Sportske igre mladih prvi put se održale 1996. godine sa željom kako bi svim osnovcima i srednjoškolcima omogućile sudjelovanje u sportskim natjecanjima i drugima besplatnim aktivnostima tokom ljeta.

Od tako jednostavne ideje, Sportske igre mladih su postale velika sportska manifestacija koja se održava u svim županijama Hrvatske. Dugoročna vizija programa Igara vezana je uz promotivno-edukativnu akciju “Živimo život bez droge, jer droga oduzima život”.

Sportske igre mladih promiču temeljne vrijednosti poput razumijevanja, solidarnosti, pravedne igre i prije svega, prijateljstva. Više o rezultatima saznajte na Prelog.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije