Sportske igre mladih u subotu u Čakovcu

Sportske igre mladih u proteklih sedamnaest godina postale su prepoznatljiv brend u Republici Hrvatskoj i susjednim zemljama Europe. Među više od 460.000 sudionika tijekom godina djelovanja kroz druženje i sport, promican je način života čiji su temelji razumijevanje, prijateljstvo, solidarnost i fair-play kao najdjelotvornija alternativa svim mogućim negativnim čimbenicima današnjice i time postali najveća manifestacija ove vrste u svijetu. Prošle godine je na Igrama sudjelovalo 84.790 djece i mladih.

Sportske igre mladih 2014. tijekom travnja i svibnja i ove godine organiziraju velike sportsko-zabavne manifestacije na glavnim gradskim trgovima. Animiranje djece i mladih odvijat će se u četrdeset hrvatskih gradova. Coca-Cola i SIM organiziraju ovogodišnji Coca-Cola Cup – turnir u malom nogometu (Cageballu) za djecu od 12 do 15 godina.

Osim toga, Sportske igre mladih u okviru ovih sportsko-zabavnih manifestacija koje predstavljaju veliku uvertire u ovogodišnje Igre organiziraju i natjecanje u igri Graničar i prvi put uvode još jedan sport za najmlađe – atletiku tj. utrku na 60 m. Najuspješniji predstavnici dvije kategorije graničara i atletike odlaze direktno na Završnicu u Split. Moto Igara “Živimo život bez droge jer droga uzima život” je misao vodilja, a uključivanje u organiziranu sportsku aktivnost pozitivno utječe na razvoj mladih osoba, usađuje im životne vrijednosti kao što su odgovornost, upornost i sposobnost za timski rad.

Velike sportsko-zabavne manifestacije Coca-Cola Cupove kao i prošle godine pratit će svi elektronički i tiskani mediji. Svake godine objavljuje se film o Igrama koji se prevodi na više jezika i distribuira u Hrvatskoj i inozemstvu. Također iz godine u godinu tiskaju se hrvatsko-engleske brošure koje pružaju potpuni uvid u manifestaciju: od događanja na  terenima i van njih (organizirani izleti, razgledavanje gradova, odlasci na kulturna događanja) do istraživanja stavova sudionika i stukture svih natjecatelja, gledatelja i gostiju Igara.

Aktivni su na web stranici www.igremladih.org te na društvenim mrežama: You Tube, Facebook www.facebook.com/sportske.igre.mladih i Twiter: https://twitter.com/Igremladih.

Pružajući djeci i mladima ovakav festival sporta i mladosti u kojem ne postoji diskriminacija bilo kakve vrste i gdje se promiče zdrav život, razumijevanje, prijateljstvo, solidarnost i fair play; doprinosi se izgradnji bolje i mirnije zajednice u kojoj živimo.

ŽIVIMO ŽIVOT BEZ DROGE JER DROGA UZIMA ŽIVOT.

Mjesto događanja: Grad Čakovec, Trg Republike (plato kod Centra za kulturu)
Datum: 12. travnja 2014. u 10 sati
Svrha: Promocija Coca-cola Cup  Sportske igre mladih

Sudionici:
– gradonačelnik Stjepan Kovač
– predstavnici grada (pročelnici)
– predstavnici SIM-a organizacijskog odbora
– djeca osnovnih škola

Protokol na dan događanja

Scenarij:
10:00 Okupljanje djece, natjecatelja, predstavnika medija.
10:15 Okupljanje gostiju: gradonačelnik, pročelnici, predstavnici SIM-a
10:20 Uvodna riječ moderatora
10:25 Nastup Čakovečkih mažoretkinja
10:30 Pozdrav dobrodošlice gradonačelnika
10:35 Fotografiranje za medije
10:40 Početak natjecanja:
– graničar (finalno natjecanje, pobjednici dvije kategorije graničara direktno putuju na Finale u Split)
– cageball (gradonačelnik izvodi početni udarac)
– atletika – utrka na 60 metara (finalno natjecanje, pobjednici putuju u Split)
– tehniciranje s loptom ( glavom i nogom)
 – mjerač brzine udarca
13:00 Završetak natjecanja, dodjela nagrada

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije