Subotnji nogomet: U derbiju Nedelišće i Čakovec praznih pušaka

Subotnji nogomet: U derbiju Nedelišće i Čakovec praznih pušaka

U 2. HNL Međimurju bod, Nedelišće i Čakovec praznih pušaka, Polet pokleknuo protiv Mladosti, Sloboda bolja od lidera – tako ukratko izgleda pregled nogometne subote.


Međimurje – Solin

U susretu 2. HNL Međimurje i Solin odigrali su 3:3 s ludom završnicom. U početku puno bolje otvaranja Međimurja i u 8. minuti nakon igranja rukom nekoga u obrani Solina Ivan Begović izvodi kazneni udarac te dovodi Međimurje u prednost 1:0.

U 10. minuti još jedna čakovečka prigoda koju skida vratar Solina Topić. U 19. minuti je 1:1. Begović je na sredini povukao loptu kroz trojicu igrača i izgubio ju. Brza okomita lopta došla je do Joška Rajčića koji ju nekako podvlači ispod vratara Međimurja Luke Bešenića za 1:1.

U nastavku susreta obje ekipe su došle do dobrih prigoda koje nisu realizirali. David Puclin u 37. minuti zabija za 2:1 i novu prednost Čakovčana. Odličan ubačaj s desne strane pospremio je u mrežu.

No početkom drugog dijela šok. Filip Petak ne raščišćava situaciju, lopta se ubacuje s lijeve strane, a na suprotnoj strani neometan zabija Slavko Bralić za 2:2. U nastavku susreta Međimurje pada, no ni jedni ni drugi ne koriste svoje prigode.

I slijedi šok završnica. U 90. minuti zabija Solin za 2:3. Gol je zabio Dražen Vuković. Kratko je trajalo veselje Dalmatinaca jer već u sljedećoj akciji još jednom zabija Puclin za konačnih 3:3. Na kraju realan rezultat s obzirom na viđeno na stadionu Mladosti u susretu koji je možda privukao nekih stotinjak gledatelja.

Izjave trenera: ”Pioniri ne rade takve greške”, ‘’Bilo je više nego šokantno’’

Damir Biškup, prvi puta u Čakovcu na klupi Međimurja: ”Nisam očekivao ovakve pogreške, pioniri ne bi radili ovakve pogreške. Primili smo naivne golove. Barem je publika vidjela šest golova. Razultat 3:3 je realan. Žalosni smo što nismo uzeli sva tri boda, takve greške ne smiju se događati. Greškom Begovića mi smo vratili Solin u igru. Isto tako kiks gol na početku drugog poluvremena. Pod kraj sam pokušao sa Zebom da uzmemo tri boda, svjesno sam preuzeo rizik i primili smo gol. Bog je htio danas da budemo neporaženi, postigli smo u istoj minuti gol. Stanje u NK Međimurju nije dobro, ekipa je nakon 60 minuta počeli fizički padati. Imamo sve manje vremena i moramo podići formu. Uprava će morati u zimskoj pauzi dovesti 4- 5 igrača da dođemo do sredine tablice.”

 

Mario Osibov, trener Solina: ”Bilo je više nego šokantno. Rezultat je na kraju realan. Ekipi koja želi igrati nogomet pri vodstvu 3:2 u gostima ne može se dogoditi kardinalna greška da primi gol. Prvo poluvrijeme pripalo je Međimurju, drugo poluvrijeme smo se konsolidirali. Igrali smo strpljivo jer smo znali da Međimurje neće fizički izdržati cijeli susret u istom ritmu. Mi smo poklonili Međimurju treći gol. Ja sam igračima pokušao usaditi igračima u glavi otvorenu trku, no to nismo demonstrirali. Ako pogledate drugo poluvrijeme da mi 3 – 4 puta idemo s više igrača u napad nego je u čakovečkoj obrani, vidi se kako smo zeleni i naivni u odabiru rješenja u tim situacijama. Ne mogu reći da nisam zadovoljan, no više sam tužan nego zadovoljan.”

3. HNL sjever: Nedelišće i Čakovec miroljubivo, Mladost bolja od Poleta


U 3. HNL sjever imali smo dva međimurska derbija. Na igralištu Međimurca pred četiristotinjak gledatelja sastali su se Nedelišće i Čakovec (VIDI GALERIJU FOTOGRAFIJA). Kako je počelo tako je i završilo, bez golova 0:0.

Nedelišće – Čakovec


“Najiščekivanija utakmica 12. kola donijela je otvorenu igru s mnogo prilika na obje strane, no nije postignut nijedan regularan pogodak koji bi odlučio pobjednika. Trener Čakovca Izet Terzić izjavio je da lokalni derbiji uvijek nose poseban naboj te da se nada fer i sportskoj utakmici. Sličnog stava bio je i Željko Orehovec, trener Nedelišća, koji je rekao da očekuje zanimljiv susret protiv mlade i poletne ekipe u kojem domaćini naravno očekuju sva tri boda. Zbog tri žuta kartona utakmicu je morao propustiti jedini igrač koji je do ovog kola odigrao svaku minutu za Nedelišće, Franjo Pintarić. Utakmici je prisustvovalo vrlo zadovoljavajućih 400 gledatelja koji su imali što za vidjeti. U prvom poluvremenu Nedelišće je propustilo nekoliko izglednih prilika, prva takva, ujedno i najveća zbila se kad je Marko Bađari uputio loptu prema Nini Vizingeru koji je zakasnio te je mreža gostiju ostala prazna. Saša Treska je u jednom navratu primio odličnu loptu u šesnaestercu i snažno pucao, no lopta je otišla pokraj gola. Nije bilo sreće ni u prekidima, jer je većina lopti nakon udaraca iz kuta i slobodnih udaraca završila u rukama mladog gostujućeg vratara Ivana Prekupeca. Ništa više uspješni nisu bili ni čakovečki nogometaši sa svojim pokušajima, vrijedi izdvojiti snažan udarac 18-godišnjeg Luke Bobičanca izvan šesnaesterca, no Posavec je siguran na golu Nedelišća, tako je vrlo zanimljivo prvo poluvrijeme završilo s 0-0.

Od prve minute drugog poluvremena u domaćim redovima Perko je ušao u igru umjesto Vizingera. Igra se nastavila istim ritmom, teško je izdvojiti jednu momčad koja je na terenu bila bolja od protivnika. Prisutni gledatelji ipak nisu bili zakinuti za golove jer je Dragan Vibovec nakon slobodnog udarca i gužve u šesnaestercu ugurao loptu u mrežu Čakovca i doveo Nedelišće u vodstvo, no pomoćni sudac označio je zaleđe i gol je bio poništen. Nije nedostajalo ni atraktivnosti, pokušao je Treska popularnim škaricama postići pogodak, no ipak nije ozbiljno zaprijetio Prekupecu. Gostujući igrači većinom su imali prilike izvan šesnaesterca, ali većina je odlazila preko gola ili završavala u rukama sigurnog Nikole Posavca, koji je pred kraj utakmice izvrsno obranio jednu veliku priliku Jambrošića. Zanimljivost utakmice još je porasla u posljednjih pet minuta kad Posavec u šesnaestercu ruši gostujućeg igrača koji je sam izašao pred gol te opasno zaprijetio, sudac Babić procijenio je da se ne radi o prekršaju za kazneni udarac, a fizički je nezadovoljstvo tom odlukom izrazio Nino Pintarić koji je sucu podmetnuo nogu da bi nakon toga ovaj pao na teren i pokazao mu izravni crveni karton. Čakovec je tako posljednju minutu-dvije odigrao s igračem manje, ali to naravno nije bilo dovoljno vremena za iskoristiti i doći do pobjede. Početni rezultat se tako nije mijenjao i veliki susjedni derbi završio je rezultatom 0-0. U poštenoj i korektnoj utakmici, gdje domaći igrači nisu dobili nijedan karton, a gosti samo jedan žuti i crveni, Nedelišće je bilo puno bliže pobjedi, ali nije iskoristilo svoje prilike”, prenosi Nk-nedelisce.blog.hr.


U Pribislavcu je Polet poražen od Mladosti iz Preloga 1:3. Polet je poveo već u prvom napadu u prvoj minuti. Mladost je izjednačila i s rezultatom 1:1 odlazi se na poluvrijeme. U drugom poluvremenu Mladost je zabila dva gola za pobjedu 3:1.


Polet Pribislavec – Mladost Prelog

U nedjelju od 14:00 sati Graničar je domaćin Croatiji iz Grabrovnice.

Međimurske lige: Sloboda bolja od Poleta

Odigrana su i četiri susreta županijskih liga. U 1. MNL Sloboda je u Slakovcu s po jednim golom u svakom poluvremenu ispratila lidera Poleta iz Svetog Martina na Muri rezultatom 2:0.


Sloboda Slakovec – Polet Sveti Martin na Muri

Omladinac Novo Selo Rok i Spartak iz Male Subotice odigrali su 0:0. U 2. MNL zapad Hajduk je poražen u Štrukovcu od Šenkovca 1:2. Prvo poluvrijeme dobili su gosti 0:1. Hajduk u nastavku vraća na 1:1. Pri samom kraju susreta Šenkovec zabija gol za 1:2 i puni plijen.

U 3. MNL zapad Parag je u Preseki poražen od Omladinca iz Mačkovca 2:4. Poluvrijeme je završilo 2:2. Mačkovčani su odmarali neke igrače kako bi u idućem kolu na svom terenu pobijedili još jednog favorita. Nakon što su pobijedili Donji Koncovčak 2:1 isti cilj žele ostvariti i protiv Torpeda.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije