Svjetsko savate prvenstvo u Varaždinu

U varaždinskoj Areni od 8. do 11. rujna održava se Svjetsko savate prvenstvo u disciplinama assaut i canne de combat. To je prvi puta u povijesti borilačkog sporta da je tako veliko savate natjecanje u Hrvatskoj. U borbu za medalje kreće 350 boraca iz 40 zemalja svijeta.

Publika će moći prisustvovati borbama najboljih boraca iz: Japana, Kine, Madagaskara, Cameruna, Indije, Iraka, Meksika, Amerike… Također prvi puta u Hrvatskoj održat će se i natjecanje u canne de combat, odnosno borba sa štapom.

Veliko priznanje Fight Clubu Kovačić i Hrvatskom savate savezu je i ti što će se u Varaždinu 7. rujna održati i izbori za predsjednika Svjetske savate federacije te za predsjednika Europske konfederacije. Jednom riječju Varaždin ulazi u povijest svjetskog savatea. Službeno otvorenje prvenstva održat će se 8. rujna u 19,00 sati.

Hrvatski savate savez sa svojim istaknutim članovima proteklu godinu dana radio je na knjizi o savateu želeći što bolje promovirati ovaj lijepi sport široj publici. Knjiga je završena i promocija će biti u Areni Varaždin 9. rujna u 19,00 sati.

Pokrovitelj ovog prvenstva je predsjednica Republike gđa. Kolinda Grabar Kitarović, pokrovitelj su također Hrvatski olimpijski odbor i grad Varaždin. Zbog što bolje promocije ulaz na sva tri dana natjecanja je slobodan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije