IMAMO PRVAKA

KK ŽELJEZNIČAR Vjeko Vrček osvojio naslov pojedinačnog državnog prvaka

Na kuglani u Zaprešiću ovoga je vikenda održan drugi nastup pojedinačnog prvenstva Hrvatske za najmlađe kuglače

Na prvenstvu su sudjelovala i četiri mlada kuglača čakovečkog Željezničara.

Najveći uspjeh postignut je u kategoriji 10 godišnjaka gdje je član Željezničara Vjeko Vrček osvojio naslov državnog prvaka nadoknadivši 27 čunjeva zaostatka iz prvog nastupa, kada je bio drugi.

Da je u velikoj formi Vjeko je pokazao već na prošlotjednom turniru u Zagrebu kada je srušio vlastiti rekord srušivši 484 čunja.

Na ovom prvenstvu bio je blizu toga i sa srušenih 463 čunja bio je daleko najbolji pojedinac u svojoj kategoriji što mu je donijelo naslov prvaka Hrvatske. Jedini je ukupno u dva nastupa imao preko 900 čunjeva (904) i sasvim zasluženo osvojio taj naslov.

U toj kategoriji vrlo dobar nastup imao je i Roko Juričan kojemu je uspjelo ono što se rijetko događa, a to je da u oba nastupa odigra na čunj jednaki rezultat od 431 čunja, ali mu je to nažalost bilo dovoljno samo za ukupno četvrto mjesto, bio je četvrti i u prvom i drugom nastupu, a bronca mu je izmakla za četiri čunja.

Dosta se očekivalo i od Jakova Kolenka koji je u kategoriji 11 godišnjaka nakon prvog nastupa bio četvrti s malim zaostatkom za vodećima. Iako je odigrao bolje nego u prvom nastupu nije to bila njegova prava igra i nažalost je završio na šestom mjestu s ukupno srušenih 889 čunjeva (440+449).

Među najmlađima, 9 godišnjacima, nastupio je Jakov Šardi. U prvom nastupu uopće imao je 274 čunja i bio je sedmi, a u ovom drugom trema je učinila svoje pa je sa 216 srušenih čunjeva i 290 ukupno završio svoje prvo državno prvenstvo na desetom mjestu. Obzirom na svega nekoliko mjeseci treninga nije se više niti realno moglo očekivati.

Ova mlada ekipa do kraja sezone ima još nastupe na nekoliko turnira za mlade.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije