MLADI JUDAŠI

JUDO KLUB ZRINSKI Petar Balunović osvojio broncu na Europskom kupu u Sarajevu

U Sarajevu 20.4 te 21.4. održao se Europski kup do 15 godina pod nazivom '' Sarajevo European Judo Hopes Cup'' što je ujedno i prvi Europski kup do 15 godina

Petar Balunović u kategoriji do 50 kilograma brojao je 20 protivnika. Prvu borbu imao je sa L. Dangubić iz Srbije koju je uspješno pobijedio, u četvrtfinalnoj borbi protiv P. Trifković također iz Srbije vodila se teška bitka, u regularnom vremenu nije bilo pobjednika, borba je otišla u produžetke gdje je nakon 5 minuta Petar radio napad u kojem mu je protivnik iskoristio prostor te preusmjerio napad i pobijedio.

Nije bilo puno vremena za analiziranjem te borbe već se trebala ohladiti glava te se kroz repasaž nastaviti boriti do bronce. Repasažnu borbu radio je sa nezgodnim N. Zagorskis iz Latvije, Petar je puno bolje ušao u susret te je nakon par napada bacio i vodio na wazari, nakon vodstva uslijedili su napadi od Zagorskisa gdje se je trebalo pametno obraniti te iskoristiti njegove slabe točke, ubrzo je Petar još jednom bacio te pobijedio.

Slijedila je još jedna borba koja je bila ključna za ulazak u finalni blok odnosno borbu za medalju, protivnik je bio K. Grujić, bila je dobra borba gdje je bio fokusiran i čekao svoju šansu, Petar je krenuo biti dominantan te je cijelu borbu napadao gdje je protivnik dobio tri kazne što je značilo da je Petar pobijedio.

Bila je kratka stanka te priprema za finalni blok. U finalnom bloku protiv N. Krajišnik iz BiH krenuo je izuzetno agresivno i motivirano te je u svega 20 sekundi dva puta bacio i osvojio brončanu medalju koja je ujedno i prva za Hrvatsku te za judo klub Zrinski.

Na turniru je nastupio Iker Novak također u kategoriji do 50 kilograma koji je turnir otvorio pobjedom protiv G. Petkov iz Bugarske, u četvrtfinalnoj borbi tek na produžetke je izgubio od L. Mikšin iz Srbije koji je kasnije osvojio zlatnu medalju, kroz repasaž imao je borbu protiv A. Damjanović iz Bosne i Hercegovine gdje je nakon 4 minute borbe bacio na wazari i došao u odlučujuću borbu za ulazak u finalni blok.

Tamo ga je čekao K. Đurđević iz Bosne i Hercegovine, vodila se teška borba koja je otišla u produžete, kasnije su napadi sa obje strane išli bez puno opreza, u napadu od protivnika Iker je išao iskoristiti šansu te je bacio, međutim suci su vidjeli kontakt noge od Đurđevića te njemu dosudili bod. Iker je sa dvije pobjede i dva poraza zauzeo 7.mjesto.

Nika Đurinić bila je u kategoriji do -52 kilograma, prvu borbu pobijedila je S. Grajauskaite iz Litve koju je dva puta bacila, u četvrtfinalu je krenula slabije, imala je par dobrih prilika koje nažalost nije iskoristila te je izgubila i otišla u repasaž. J. Janjić iz BiH čekala ju je u repasažu, Nika se nije uspjela resetirati od prethodne borbe te je nažalost izgubila. Osvojila je 9.mjesto. Roko Krklec u kategoriji do 38 kilograma zaustavljen je u prvom kolu od M. Danin iz BiH.

Drugog dana natjecanja nastupili su Mihael Vidaković i Meris Ramadani, oboje su bili u kategoriji do 60 kilograma. Mihael Vidaković u prvoj borbi bio je uspješniji od V. Selak iz Srbije, u četvrtfinalnoj borbi nakon produžetaka izgubio je od I. Nikolchev iz Bugarske gdje je pokazao odličan otpor ali je falilo malo odlučnosti za napad.

Kroz repasaž je bolje otvorio borbu protiv E. Dunić iz BiH, natjerao ga je na dvije kazne te je trebao napraviti još jedan napad gdje bi protivnik dobio treću kaznu, međutim Mihaelu je pala koncentracija te je bez garda krenuo u sljedeći napad i protivnik je to iskoristio. Osvojio je 9.mjesto. Meris Ramadani nažalost u prvoj borbi zaustavljen je od L. Mačkić iz Srbije.

– Ponosan sam sa onime što je Petar pokazao kroz turnir, vidjela se njegova predanost i borbenost u svakoj borbi, iako nije uspio ući u finale, njegova brončana medalja rezultat je njegove upornosti, truda i rada. Učinio nas je sve skupa ponosnim, još veću težinu ima to da je upravo on osvojio prvu Europsku medalju do 15 godina kako za Hrvatsku tako i za naš klub.

Ekipa je pokazala da je spremna ići na ovako velika natjecanja te vjerujem kako će već na sljedećem Europskom kupu svi naši judaši napraviti još bolji rezultat.” Govori trener Filip Šeketa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije