državni prvak

NEZAUSTAVLJIV Nino Baša po peti put postao državni prvak u stolnom tenisu

Ovog je vikenda održano Državno natjecanje u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom, a Međimurje je predstavljao naš Nino Baša iz Ivanovca

Nino, kao osoba s invaliditetom igra stolni tenis od svoje osme godine, te iza sebe ima brojne pobjede, pehare i medalje. Njegova upornost, snaga i kvaliteta opet su urodile plodom i po peti je put postao prvak Hrvatske u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom. Državno prvenstvo održano je Osijeku, a u kategoriji je savladao četvoricu. Čestitamo!

Iako su mečevi bili zahtjevni, Nino Baša odigrao je 4 meča, u polufinalu je protivnika dobio s 3 – 0, a u finalu 3 – 1 te se okitio zlatnom medaljom i tutulom prvaka. Za ovo natjecanje Ninu je pripremao trener Karlo Jambor, a jednom tjedno odlazi na treninge i drugoj igračici svijeta – Anđeli Mužinić Vincetić u Zagreb.

– U invalidskim sam kolicima od rođenja, moja dijagnoza je spina bifida. Puno je poteškoća u mom životu zbog spomenute dijagnoze, ali prihvatio sam to i dajem sve od sebe da živim život punim plućima, rekao nam je mladić iza čijih silnih uspjeha stoji puno odricanja i treninga.

Upitan odlazi li već na natjecanja pun samopouzdanja i s pobjedom na umu, skromno je odgovorio da nada, volja i želja za pobjedom uvijek postoje, ali u mečeve nastoji ići s oprezom. Kako i ne bi kad se kategorije formiraju po stupnju invaliditeta, a ne po godinama pa se često dogodi da su suparnici stariji od njega.

Našeg Ninu na turnirima uvijek prate mama Željka i tata Damir, koji su najveća podrška i najžešći navijači.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije