Billie Jean King Cup

VRATILA SE TONKA Hrvatska napravila fenomenalan rezultat, naša Antonia Ružić bila je posebno nadahnuta

Međimurska tenisačica ostvarila sve pobjede za Hrvatsku

Hrvatska reprezentacija vratila se s turnira Druge skupine Billie Jean King Cupa iz Vilniusa s maksimalnim učinkom. Tri pobjede rezultatom 3:0 te jedna rezultatom 2:0 vratile su naš sastav u viši rang, odnosno Prvu skupinu, gdje će se sljedeće godine pokušati izboriti za odlazak u elitu ovog natjecanja. Odmah po dolasku, a prije putovanja na sljedeće turnire, u Hrvatskom teniskom savezu u Zagrebu održale su konferenciju za novinare, koju je otvorio izbornik Marin Bradarić.

„Napravili smo fenomenalan rezultat. Imamo mladu ekipu i rezultat smo ostvarili bez igračica koje su bolje rangirane od ovih koje su igrale u Litvi, ali nisu nastupile zbog ozljeda. Na papiru je izgledalo da smo favoriti, ali nije bilo lako – natjecanje je bilo teško i izazovno, počevši od prvog susreta s Estonijom za koju je igrala Kaia Kanepi, bivša 15. tenisačica svijeta. Samo jedan kiks u toj prvoj grupi, s Estonijom i Sjevernom Makedonijom, bio bi poraz za nas, jer ne bismo više imali šansu ići u završnu grupu“, rekao je Bradarić.

Posebno nadahnuta u Litvi bila je Antonia Ružić, koja je igrala na „prvoj ploči“, protiv najbolje rangiranih suparnica. Pobijedila je u svim mečevima, uključujući onaj protiv Egipćanke Sharif, koja je prošle godine u ovo vrijeme bila 30. na WTA listi.

„I ove godine sam rado prihvatila poziv za reprezentaciju i igranje za Hrvatsku. Mislim da smo napravili dobar tim, radujem se našim budućim druženjima“, rekla je Antonia.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije