superliga

ODBOJKA Ekipa Centrometala bolja na gostovanju u Rijeci

Sjajni Međimurci sezonu završavaju među četiri najbolja kluba u Hrvatskoj

MOK RIJEKA – OKM CENTROMETAL 1 : 3 (24:26, 25:19, 23:25, 15:25)

Dvorana Mladosti na Trsatu, gledatelja 150
Suci: Maganić, Vedriš (oba Zagreb)

Rijeka: Baić, Stipanović, Pavlović, Križan, Banović, Maglica, Kupsjak, Mičetić, Dukić, Haramina, Žeželić, Smiljanić, Banko, Celin (trener Liverić)

Centrometal: Šućur, Lučić, Juras, Marko i Matej Martinko, Novak, Rendić, Jengić, Peterlin, Zelenika, Vuk, Radoš (trener Novak)

Odbojkaši Centrometala u zadnjem kolu regularnog dijela lige gostovali su u Rijeci. Utakmica nije imala značajni rezultatski imperativ za obje momčadi. U početku utakmice Riječani su vodili 9:6, pa 11:8. Na servise Martinka gosti to preokreću. Dugo se igra poen za poen. U završnici Rijeka vodi 23:22. Prvi do set lopte dolaze Međimurci.

Nisu je iskoristili ali sljedeću jesu za 26:24. U drugom setu izjednačeno do sredine te dionice. Potom su se domaći odvojili na plus šest poena i održali do kraja seta za 25:19. Treći set sličan. Dugo je poravnato. Centrometal je vodio 18:17. Rijeka je to preokrenula i kod 23:20 bila blizu dobivanju tog seta. No kad je bilo najbitnije Centrometal je odigrao najbolje. S pet uzastopnih poena set ide Međimurcima. Tu je bio kraj ozbiljnijeg otpora domaćina. Centrometal je brzo u četvrtom setu otišao na plus pet i to samo povećavao do konačnih 25:15.

Zadnje kolo bilo je vrlo neizvjesno u ostalim utakmicama. Sisak je s 3:0 pobijedio u Rovinju i spasio se ispadanja. Tako je utakmica Medicinara i Splita odlučivala tko će u drugi rang. Split je pobijedio i spasio se. Marsonia je pružila veliki otpor Mladosti ali su sva tri seta u neizvjesnim završnicama otišla na stranu Zagrepčana. Sjajna utakmica je odigrana u Varaždinu. Domaćinu je trebala pobjeda za peto mjesto, Kašteli za drugo. Završilo je 15:13 u petom setu za Dalmatince.

Tako je na kraju Centrometal regularni dio sezone završio na četvrtom mjestu. Imali su odličan skor od sedamnaest pobjeda i samo pet poraza. Jedna pobjeda ih je dijelila od drugog mjesta, set količnik je odlučio da ne budu treći. Sada slijedi doigravanje koje se ipak igra samo za poredak što znači da će Međimurci gotovo sigurno sezonu opet završiti među četiri najbolja hrvatska kluba. Protivnik u doigravanju im je Marsonia. Prva utakmica igra se već u srijedu u Slavonskom Brodu, uzvrat je za vikend u Strahonincu.

Ako bude 1:1 u pobjedama nakon druge utakmice igra se zlatni set. Pobjednik ovog dvoboja u polufinalu ide na zagrebačku Mladost. Obje utakmice u prvenstvu dobio je Centrometal. Iako su Brođani bili samo jedno mjesto iza Međimuraca oni su skupili čak deset poraza.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije