SPORTSKE VIJESTI

BOKS Zlatna i naša Tia Zadravec iz Šenkovca

Hrvatske reprezentativke, Tia Zadravec iz Šenkovca i Lorena Horvat – članice Boksačkog kluba Thor Bartolovec te Lucija Bilobrk (Pit Bull Split) i Agata Štajcer (Kutina), redom su osvojile zlatne medalje na 13. Kupu nacija za žene u boksu, natjecanju održanom u Somboru u Srbiji.

Tia Zadravec je u finalu kadetkinja do 70 kilograma savladala domaću reprezentativku Srbije Jovanu Bencik. Natjecateljice su vodili izbornik Robert Herić i trener Josip Cerovec.

Kako kažu u Hrvatskom boksačkom savezu, trijumf na prestižnom natjecanju na kojem je inače nastupilo više od 100 boksačica iz 10 zemalja odličan je uvod naših boksačica u novu međunarodnu scenu. Prošle su godine hrvatske reprezentativke osvojile sedam medalja na europskim prvenstvima, a godinu ranije njih osam.


Mlada međimurska boksačica Tia Zadravec bila je uspješna i na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u Kutini gdje je u kategoriji kadetkinja osvojila zlatnu medalju postavši državna prvakinja.

Podsjetimo, Tia je prošle godine kao reprezentativka Hrvatske osvojila srebrnu medalju na svojem debitantskom nastupu na Europskom kadetskom natjecanju u Mariboru, te u Međimurje donijela prvu medalju s europskog prvenstva u boksu. Ranije je postala državna prvakinja, a boks trenira od svoje osme godine.

*Preuzeto iz Lista Međimurje br. 3593

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije