ZA TRKAČE U Belici osnovana nova sportska udruga ‘TRKA’

Jučer je u Belici u prostorijama nogometnog kluba 'BSK Belica' održan inicijativni sastanak za osnivanje nove udruge pod nazivom TRKA (trkačko rekreacijski klub amatera)

Na sastanku se odazvalo dvadesetak prijatelja trčanja, hodanja i bicikliranja, uz osnivače udruge: Kristijan Mihalec, Nino Haček, Damjan Vugrinec i Matija Antolašić, četiri prijatelja i ljubitelja trčanja.

Nastupali su na mnogim utrkama humanitarnog karaktera kao što su „Wings for Life“, Unicefovoj „Mliječnoj stazi“ ili „Zasvijetli za druge“ varaždinskih studenata s ciljem pomoći Udruzi slijepih Međimurske županije.

U opsežnom predstavljanju, jedan od četvorice idejnih začetnika udruge, Kristijan Mihalec je naglasio:

– S obzirom na to da u Belici ima mnogo ljudi koji trče ili hodaju, te da imamo i svoju atletsku stazu na kojoj djeluje i podružnica AK Međimurja u Belici za djecu s trenericom Majom Puretić Mihalic, došli smo na ideju da krenemo s inicijativom da osnujemo udrugu ‘TRKA’ koja će djelovati na području Općine Belica, ali i šire.

– Također, u planu je kada bude tradicionalna manifestacija ‘Dani krumpira’ da se organizira utrka ili trčanje u vrećama. Sav novac prikupljen od utrka ili drugih aktivnosti donirat ćemo djeci na području općine Belica. Prva godina bit će bez članarine dok od subote, do 24. ožujka kreće izazov 30 dana besplatnog fitnesa i u njemu mogu sudjelovati svi koji vole trčati, brzo hodati ili jednostavno šetati, a troje onih koji budu imali najviše protrčanih/prohodanih kilometara, osvojit će i vrijedne nagrade sponzora. Imamo i veliku podršku općine Belica te načelnika Zvonimira Taradija, istaknuo je Mihalec.

Kristijan je predstavio i novi logo Udruge ‘Trka’, dok će se osnivačka skupština održati u dvorani općine Belica, u četvrtak, 29. veljače u 19 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije