STRELJAČKI KLUB

ZELENBOR BREZJE Olimpijski sport koji uključuje oružje, tehniku i psihologiju!

Zvijezda ovog sporta u Međimurju je Anamarija Turk kojoj je tek 19 godina, a iza sebe niže brojne medalje

Posjetili smo streljački klub Zelenbor Brezje gdje su nas ugostili dugogodišnji trener Miroslav Turk i njegova nećakinja, Anamarija Turk koja iza sebe niže brojne rezultate.

Streljaštvo predstavlja natjecateljski sport usmjeren na razvoj vještine gađanja pokretnih i nepokretnih meta, koristeći raznovrsna oružja, posebice različite vrste pušaka i pištolja. Bitno je naglasiti da se streljaštvo ne smije zamijeniti sa streličarstvom, gdje je cilj također pogoditi metu, no oružje koje se koristi uključuje luk i strijelu.

Jedinstvenost streljaštva proizlazi iz činjenice da svaki natjecatelj sudjeluje autonomno, neometan od strane drugih natjecatelja. U ovom sportu, ističe se sportska borba s vlastitim ograničenjima, pri čemu se natjecatelj suočava s vlastitim granicama tehnike i psihologije. Stoga se streljaštvo može smatrati sportom u kojem je psihološki aspekt povezan s rezultatom jače nego u mnogim drugim disciplinama.

Streljaštvo se njeguje u Međimurju, pa tako Streljački klub Zelenbor djelujuje gotovo 30 godina na ovim prostorima, a treninzi se odvijaju u Brezju. Ovdje je i Anamarija Turk napravila svoje prve korake, a zanimljivo je kako joj je ovaj sport u krvi. Anamarija nije djevojka s kojom se možete šaliti, pogotovo kada vidite kako od šuba rastavi i sastavi pušku. Proteklog se vikenda vratila s natjecanja u Njemačkoj, a već se sada priprema za daljnja natjecanja. Trenira svaki dan, a sama ističe kako ovaj sport, kao i svaki profesionalni iziskuje puno odricanja i organizacije.

Što smo sve doznali o ovom nadasve zanimljivom sportu doznajte u našem video prilogu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije