ŠTEFANJSKI TRAIL

TRADICIONALNI ŠTEFANJSKI TRAIL AK Međimurje poziva na trčanje planinarskom rutom od Čakovca do Štrigove

Tradicionalni Štefanjski trail na relaciji Čakovec-Lopatinec-Štrigova održat će se već šestu godinu zaredom

– Ove godine 26. prosinac pada na ponedjeljak, a start je predviđen u 8,30 sati kod Orla na Trgu republike u Čakovcu. Ovaj trkački događaj nije natjecateljskog tipa već se trči radi održavanja kontinuiteta u zimskim mjesecima, ali i da se se potroše prekomjerne kalorije skupljene na mnogobrojnim feštama i domjencima uoči i za vrijeme blagdana.

Trči se rutom planinarskog puta na relaciji Čakovec-Štrigova, što znači da treba pratiti planinarske oznake koje izgledaju ovako: [⭕️].

Kotizacije nema, prijava također, a svatko se mora pobrinuti za prijevoz kući nakon dolaska u Lopatinec ili Štrigovu. Svi koji budu ostavljali aute u Štrigovi predlažemo da to bude u blizini restorana Orijent gdje ćemo nakon trčanja popiti pivo ili gemišt, a po želji nešto i prigristi. Trkači koji idu do Lopatinca parkiraju i završavaju trčanje kod crkve, a za okrijepu mogu odabrati Arku, Veneru ili krčmu “Na brežuljku”.
 
Dobrodošli su i hodači, bitno da nas je što više da se gibamo na svježem zraku i na kraju družimo. Sličan događaj pripremamo i na Sveta tri Kralja, a tada ćemo trčati po bregima Općine Sveti Juraj na Bregu. Za eventualne nejasnoće i dodatne informacije zovite na broj 098/921-1479 – poručuju organizatori iz AK Međimurje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije