Biciklisti Čakovca otvorili sezonu na domaćoj stazi

U nedjelju, 18. ožujka po vjetrovitom, ali ipak dovoljno toplom vremenu, Biciklistički klub Čakovec otvorio je sezonu i na domaćoj stazi. Na 1. kolu XC Ksajpe na startu se našlo 42 natjecatelja. Od toga dvije su bile žene, a četiri predstavnika imali su najmlađi biciklisti.

Prvi su kao i uvijek do sad startali OBADI, kojih je bilo šesnaest. Uvjerljivo je pobijedio Velimir Čonkaš (32,07min) iz BK Prelog, dok je drugo mjesto zauzeo Damjan Mikec (32,26min) također član Preloga, a treće mjesto je pripalo Valentiniu Mišiću (32,31min) iz BK Mura Avantura. Od članova BK Čakovec, nastupili su Boris Vukina, Franjo Pongrac, Dragan Mihalec, Josip Rep i Tomislav Mihalic. Franjo Pongrac zauzeo je najbolji plasman od članova zauzevši 5. mjesto. Boris Vukina je osvojio 9. mjesto, iza njega je bio odmah Josip Rep koji je zauzeo 10. mjesto, Tomislav Mihalic je bio 11. mjesto, a Dragan Mihalec je bio 13. 

U kategoriji KOMARCI, kojih je bilo dvadeset,  kao i svaki put bilo je iznimno napeto. Prva dva mjesta su zauzela dva domaća člana: Ilija Fabić (16,25min) i Luka Bartolić (16,46min), dok je Daniel Čavlek (17,07min) iz BK Hodošan bio treći. Iz BK Čakovec nastupili su još Božidar Jalšovec koji je osvojio 12. mjesto i Nikola Lehkec koji je bio 14.

U kategoriji MUŠICE nastupile su dvije natjecateljice. Pobjedu je odnijela članica BK Preloga Martina Hunjak (25,22min), dok individualka Ivana Gavran nije uspjela završiti utrku. Od najmlađih predstavnika uvjerljivu pobjedu je odnio Timotej Kocen (19,56min) iz BK Mure Avanture ispred Stjepana Hunjaka (21,53min) iz BK Preloga, dok je treći bio Marcel Rob (22,28min) iz BK Mura Avantura. Na utrci je bio i najmlađi član koji je uspio odvoziti i uspješno završiti utrku – Matija Trstenjak član BK Mura Avanutra.  

Tako je završilo i prvo kolo lige XC Ksajpa. BK Čakovec je zadovoljan brojem natjecatelja i brojem gledatelja i navijača, te se nada kako se i za sljedeće kolo sakupiti ponovo lijepa brojka ljudi spremnih na rekreaciju, druženje i sklapanje novih prijateljstva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije