Karate: Tihomir Grgić osvojio 2. kolo karate Svjetske lige

U subotu i nedjelju u nizozemskom Dordrechtu održano je drugo kolo Svjetske Karate 1 Premier lige na kojem nastupaju svi ponajbolji svjetski karatisti (nastupilo je više od 700 natjecatelja).

Hrvatska seniorska karate reprezentacija u katama pod vodstvom izbornika Tihomira Grgića (iz Karate kluba Globus Čakovec) ostvarila je odlične rezultate.
 

Muška ekipa u katama osvojila je 1. mjesto i dugo očekivanu zlatnu medalju, potvrdivši time  da nakon osvojenog 2. mjesta napreduju i da se od njih mogu očekivati veliki rezultati na kraju  lige.

Ženska ekipa u katama osvojila je 3. mjesto, plativši danak neiskustvu na velikim natjecanjima (pošto je borilište bilo podignuto na 1 metar visine i podloga je time bila nestabilnija nego kad je na tlu). Ovim plasmanima muška ekipa trenutno drži 1. mjesto, a ženska 2. drugo mjesto u ukupnom poretku Svjetske karate lige.


Karatisti Globusa i Nedelišća polagali za pojaseve

U petak, 2.3.2011. u dvorani I Osnovne Škole Čakovec održano je zajedničko polaganje za pojaseve za mlađe članove Karate kluba Globus Čakovec i Karate centra Nedelišće. Komisija u sastavu Tihomir Grgić, Mladen Vizinger i Dejan Slukić ispitala je znanje mladih karatista u tehnici (kihon) i padovima. Ispitu je pristupilo 23 kandidata i svi su  ostvarili odličan uspjeh na polaganju.

Za bijelo-žuti pojas (9.kyu) položili su: Roko Strnad, Nino Čurin, Ana Belošević, Emili Beti, Ivan Belošević, Adrian Fajfar, Elena Kečkeš, Sabina Petković, Matija Tropša, Aleks Florijan, Mihael Gunc, Borna Kirić, Sara Hasan, Melisa Ivančić, Roko Štokić, Šime Hošnjak, Inga Grgić, Tea Lena Špoljarić, Leda Novak, Borna Halamić, Tena Vizinger, Lovro Hranilović i Niko Trajbar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije