Tenis: Mikulčić pobjedom krenula u Bronu

Čakovečkoj tenisačici Emi Mikulčić očito odgovara nastupati u Francuskoj. Nakon prošlotjednog finala u Maconu dobro je otvorila i turnir u Bronu. U prvom je kolu pobijedila domaći igračicu Alix Collombon 6:4, 4:6, 6:4.

Ema je u prvom setu izgubila svoja prva dva servisa. Alix je povela 3:1, imala je 4:2, ali tada Ema radi seriju od četiri gema za redom oduzevši dva servisa protivnici za slavlje 6:4. Drugi set istim rezultatom dobiva Collombon.

I u trećem setu je Francuskinja napravila break i imala prednost 3:1, no Ema opet preokreće na 5:3. Obje tenisačice na kraju osvajaju svoj servis što je bilo dovoljno za pobjedu Mikučić u trećem setu 6:4 i konačnu pobjedu 2:1.  

Meč je trajao čak 3 sata i 24 minute. Ema se prilično mučila s prvim servisom koji je pogađala 49%, dok je Alix imala 66% prvog servisa. Koliko je meč bio izjednačen govori i podatak da je u cijelom meču Ema osvojila 93 poena, a Francuskinja 89.

U idućem kolu očekuje ju još jedna Francuskinja. Oceane Dodin napravila je veliko iznenađenje jer je kao 1182. igračica u prvom kolu izbacila četvrtu nositeljicu Grkinju Despinu Papamichail koja je 376. igračica svijeta 1:6, 6:2 i 6:4.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije