PRELOG

PREDSJEDNIK NK-A MLADOST KOMET Željko Sokač nikad zaigrao, a na čelu već pet godina

Preložanin Željko Sokač osoba je bez koje ne prolazi nijedan događaj u tome gradu.

No, osim što radi na poslovima informiranja u gradskoj upravi, kao i organiziranja svih manifestacija, Sokač je posljednjih nekoliko godina i u svijetu nogometa. Na nedavnoj izbornoj skupštini, u drugome je mandatu izabran za predsjednika preloškog Nogometnog kluba Mladost Komet.

Nogometni dužnosnici često postaju bivši nogometaši. U vašem slučaju nije tako…

– Nikad nisam igrao nogomet. U taj svijet sam ušao na nagovor moga tasta i prethodnika Josipa Zvonareka i prijatelja Krešimira Glavine. Službeno sam četiri godine bio tajnik Kluba, a gotovo pet godina i predsjednik.

Što je učinjeno u tom razdoblju?

– U suradnji s Gradom, oronule speedway garaže pretvorili smo u dvije moderne svlačionice te uredsku prostoriju. Obnovljen je i prostor nekadašnjeg kafića speedway kluba. Kao nekadašnji član tog kluba ponosan sam i na činjenicu da smo sačuvali svaki pehar i fotografiju Speedway kluba Prelog. Zvučat će neobično, ali da nismo sačuvali mi, nogometaši, i to bi propalo. Uz objekt, koji koristi i Moto klub Ren-ban, izgrađena je nadstrešnica, a postavljena je i montažna tribina s 340 mjesta. Pripremljen je i projekt izgradnje nadstrešnice iznad tih tribina za što nam je Hrvatski olimpijski odbor odobrio 70 tisuća kuna, uz dodatnih 50 tisuća od Međimurskog nogometnog saveza. Uređene su stare svlačionice, kupljen je spremnik za vodu, zamijenjeni su tuševi, obnovljena ulazna vrata. Ako se danas pogleda cijeli Park mladosti, možemo biti ponosni.

Grad je ujedno ishodio građevinsku dozvolu za izgradnju terena s umjetnom travom. Želimo li razvijati nogomet u Prelogu, to je prioritet. Naravno, tu je i naša škola nogometa, sa skoro 150 igrača i nizom sjajnih trenera – Damirom Pigacom, Patrikom Šimunićem, Nikolom Bukalom, Denisom Golubićem, Ivanom Jarićem, Ivanom Zrnom, Davorom Balentom, Krunoslavom Bauerom i Davorom Čonkašem

Kako ocjenjujete sezonu i Kup za Mladost?

– Igra se još. Ako će nas rezultati pomaziti mogli bismo završiti među prvih pet ili šest ekipa. Ove sezone izborili smo i finale Kupa Međimurskog nogometnog saveza te pravo igranja u završnici Kupa Hrvatskog nogometnog saveza, iako je rezultat u finalu bio malo prevelik u korist našeg protivnika, NK-a Međimurje. Ako tome pribrojimo rezultate mlađih kategorija, a s obzirom i na korona sezonu, ja sam prezadovoljan.  U7 su prvaci, isto kao i U11, U15 su prvaci Lige MNS – a, a U19 u samom vrhu i sudionici završnice Kupa regije sjever.

Raspolažete li s dovoljno igračkog kadra?

– Ponosan sam jer naš je kadar domaći. Mi smo sportaši i cilj nam je stvarati igrače i dati priliku našim dečkima da igraju u Prelogu. Imamo sjajnu generaciju koja bi za nekoliko godina trebali nositi seniorski dres. Ali, za to treba stvoriti uvjete – kompletirati Upravu, dovesti svježu krv, nove ideje. Želja je Treća liga, no ne znam jesmo li za nju spremni, prije svega financijski. 

Kako usklađujete brojne obveze?

– U gradskoj upravi sam zaposlen tri godine, no u organizaciji događanja zapravo, na ovaj ili onaj način, sudjelujem već 15 godina. Radio sam inače kao trgovački putnik u Podravci, bio zaposlen u tvrtki Zvonarek – sistemi d.o.o. Čitavo to vrijeme velika ljubav bila mi je i radio. Više od 25 godina Studio M bio mi je drugi dom. Razlike su velike, ali prošao sam sve. Od privatne tvrtke, velike kompanije do lokalne samouprave. Što se sadašnjeg posla tiče, ništa mi nije teško, jer volim Prelog, pomagati i raditi za ljude. Ne volim se stavljati u prvi plan i puno se puta pitam – što mi sve to treba? Ali kad vidim da me ljudi pozdrave, nasmiješe se, kad su roditelji naših mališana s nogometa zadovoljni, kad čujem smijeh djece, to je najveća nagrada za trud. 

* Tekst preuzet iz Lista Međimurje, broj 3451

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije