I ovaj vikend pregršt sportskih događanja

Gimnastika: Filip Ude u Londonu; Mali nogomet: Završnica zimskog malonogometnog prvenstva u Čakovcu; Košarka: Nastavak druge lige i međunarodni turnir NOVA 2012.; Odbojka: Finale međimurskog kupa; Kuglanje: Pojedinačno kadetsko državno prvenstvo države u Čakovcu.

Filip Ude idući tjedan nastupa na predolimpijskom turniru u Londonu. Nakon priprema u Francuskoj Filip će s trenerima od subote biti u Londonu. U utorak i srijedu su kvalifikacije za gimnastičare.

Pred nama su posljednja tri dana 29. zimskog malonogometnog prvenstva Međimurja. Danas su na rasporedu utakmice četvrtzavršnice, u subotu će se odigrati polufinalni susretu, a u nedjelju je finalni dan.

U Štrigovi je u subotu posljednji dan malonogometnog turnira. Od 17,00 sati odigrat će se dvije polufinalne utakmice. Slijedit će revijalna utakmica pionira Sloge iz Štrigove. Nakon njih će se odigrati utakmica za treće mjesto. Još jednu revijalnu utakmicu odigrat će kombinirana ekipa općine Štrigova i županije Međimurske s općinom Razkrižje. Za kraj slijedi veliko finale turnira.

Nakon dvotjedne stanke nastavlja se prvenstvo memorijalne veteranske malonogometne lige Josip Francki Joja. U nedjelju prva utakmica počinje u 8:30 sati, a posljednja u 11:50 sati.

Dvanaestim kolom nastavlja se košarkaška A – 2 liga. Čakovec kod kuće ne bi trebao imati problema protiv Bjelovara kojeg je ujesen u gostima pobijedio 83:63. Rudar ima teško domaćinstvo protiv trećeplasiranog Radnika. U Križevcima je Radnik slavio u prvom kolu 84:71. Međimurje gostuje u Vrbovcu kod Petra Zrinskog. Čakovčani su jesenski dio završili sa svih jedanaest pobjeda pa će nastojati nastaviti niz protiv Vrbovčana koje su dobili lako kod kuće u prvom kolu 102:57.

Danas (petak) počinje 15. po redu tradicionalni Međunarodni turnir za mlade košarkaše NOVA 2012. u organizaciji Košarkaškog kluba Međimurje. Trodnevno natjecanje okupit će košarkaše u kategoriji mlađih kadeta i kadeta. Turnir će se održati u tri dana. Na natjecanju će sudjelovati domaćini, kadeti kluba Međimurje, pobjednici Božićnog turnira koji se igrao u Vinkovcima, uz klubove iz Hrvatske te Slovenije i Mađarske. U konkurenciji kadeta, dječaci rođeni 1996. i mlađi, šest će momčadi biti podijeljene u dvije skupine. U skupini A nalaze se ZTE iz Zalaegerszega, Radenska Creativ iz Murske Sobote te Međimurje. Skupinu B pak čine Dubrava, Vinkovci i ABC iz Zadra. Na mlađekadetskom turniru, kod dječaka rođenih 1998. i mlađih također sudjeluje šest klubova. U skupini A su Bistra iz Molvi, Dubrava i Međimurje, a u drugoj grupi ABC iz Zadra, Zagreb i Rudeš iz Zagreba. Prve utakmice odigravaju se danas (petak) u dvorani čakovečke 1. osnovne škole, a nakon one revijalne od 8 sati i 30 minuta u kojoj se sastaju škola košarke Međimurja i ABC, na teren će od 10 sati ABC i Rudeš, a susreti se igraju cijeli dan zaključno s utakmicom Radenske i Međimurja u 17 i 30. Turnir se nastavlja i u subotu kada ćemo dobiti petoplasiranu momčad, dok se utakmica za treće mjesto i finale igraju u nedjelju 8. siječnja od 9 sati. Detalje pogledajte ovdje.

U subotu će se u Atonu u Nedelišću odigrati finale Međimurskog odbojkaškog kupa. U 18:00 sati sastaju se prvoligaš Centrometal i drugoligaš Totovec. Prije njih susret za treće mjesto u 16:00 sati igrat će Nedelišće i druga ekipa Centrometala.

Međimurski kuglački savez je u subotu i nedjelju organizator pojedinačnog kadetskog državnog prvenstva za djevojčice i dječake. Pravo nastupa imaju mladi kuglačice i kuglači do 14 godina. Natjecanje se održava u Čakovcu na kuglani SRC Mladost. U subotu nastupaju kuglačice, otvorenje prvenstva je u 12:45 sati, a natjecanje traje do 20 sati. Nastupa 28 najboljih mladih kuglačica iz Zagreba, Poreča, Ogulina, Karlovca, Rijeke, Zaboka i Varaždina. U nedjelju nastupaju kuglači. Početak je u 9,00 sati, a završetak oko 17,30 sati, kada je i dodjela medalja najboljima. U ovoj konkurenciji svoga predstavnika ima i Međimurje jer nastupa mladi član čakovečkog Željezničara Stanislav Štrukelj. Osim njega nastupaju još 32 mlada kuglača iz Zagreba, Osijeka, Požege i Varaždina.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije